Priča o greškama Novo!

0 preuzimanja

znanstvenik_animacijaNedavno sam od prijatelja čuo priču o slavnom znanstveniku. Novinar ga je upitao zašto je toliko kreativniji od prosječnih osoba. Odgovorio je da je, u drugoj godini života pokušavao dohvatiti plastičnu bocu mlijeka iz hladnjaka, ali boca mu je ispala iz ruku i mlijeko se prolilo po podu. Čitavo more mlijeka! Kada je mama ušla u kuhinju, nije vikala, već je rekla: “Roberte, kakav si nered napravio! No, šteta je već učinjena. Želiš li se malo poigrati u mlijeku prije nego ga očistimo?! To je i učinio. Nakon nekoliko minuta mama je predložila: “Svaki put kada napraviš nered, moraš ga i počistiti. Što želiš: spužvu, krpu ili ručnik?” Izabrao je spužvu, i zajedno su počistili nered. Mama je zatim rekla: “Ovo je bio propali pokušaj nošenja velike boce mlijeka dvjema malenim ručicama. U dvorištu ćemo napuniti bocu vodom i vidjeti možeš li otkriti kako je nositi bez prolijevanja.” Maleni je dječak naučio da je to moguće ukoliko objema rukama uhvati bocu pri vrhu. Divna lekcija! Znanstvenik je dodao da je u tom trenutku shvatio da se ne treba bojati grešaka. Naprotiv, greške su samo dobra prilika za saznavanje nečega novog. To je i srž znanstvenih eksperimenata. Čak i ako eksperiment ne uspije, uvijek se može naučiti nešto vrijedno.

autor nepoznat

Pregleda: 820 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Izabrani
Izabrani

Dječak koji je živio sa svojim roditeljima dobio je "brata". Kako njegovi roditelji više nisu mogli imati djece odlučili su otići u dom za napuštenu djecu i usvojiti jedno dijete čime bi i sebi i njemu uljepšali život.

Iluzija jedne sove - priča o međuljudskim odnosima
Iluzija jedne sove - priča o međuljudskim odnosima

Jedna sova razočarana svojim susjedima, počela spremati torbe kako bi otišla iz grada: Mali ćuk je upita: “Kuda ćeš? Vidim da se spremaš na put...”

Zanimljivosti

U svetom gradu Jeruzalemu od kršćana različitih vjeroispovijesti najviše ima grkokatolika.

Humor

– Oče, vjerujete li zaista, da je Jona bio tri dana i tri noći u utrobi ribe? – Ne znam, ali pitat ću ga kad dođem u Nebo. – Ali, možda on nije u Nebu. – Onda ga Vi pitajte.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )