Anjana, brižni čimpanza - istinita priča Novo!

0 preuzimanja

Anjana_brizni_cimpanzaNa Institutu za ugrožene vrste u Južnoj Karolini u SAD-u, za vrijeme uragana Hannah koji je danima bjesnio u rujnu 2008., dva bijela tigrića ostala su bez majke. Brigu oko mladunčadi preuzeo je Anjana koji je u potpunosti zamijenio njihovu majku. Anjana je mužjak čimpanze star dvije i pol godine. Tigriće nosi na leđima i satima se s njima igra. Hrani ih i brine se za njih. Dirljivo, zar ne? Stoga pomažimo i mi nemoćne, i poštujmo život jer život je čudo.

Pregleda: 760 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Sretna zdjelica...
Sretna zdjelica...

U šetnji predgrađem poznati skupljač umjetnina spazi pred jednom trgovinom neku šugavu mačku kako iz zdjelice pije mlijeko. Odmah prepozna kako je ta zdjelica vrlo stara i vrlo vrijedna.

Priča o miru
Priča o miru

Legenda kaže da su jednom miroljubivi stanovnici Zemlje zatražili od jednog veoma moćnog čarobnjaka da zaustavi sve ratove i krvoprolića na Zemlji. - Uništit ću sve oružje i ljudi se neće imati čime borit. - reče čarobnjak.

Zanimljivosti

U svijetu se godišnje za printanje potroši više od 50 MILIJUNA TONA papira. Recikliranjem jedne tone starog papira spašava se dvadesetak tridesetogodišnjih stabala, a troši se i 40% manje energije za proizvodnju novog papira.

Humor

“Velečasni, mogu li spasiti dušu ako za crkvu dam 10 000 kuna?” – pita škrtac na umoru. “Nisam siguran, ali ja bih na Vašem mjestu pokušao.”

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)