Škorpion Novo!

0 preuzimanja

skorpionNa obali potoka sjedio je pustinjak i razmišljao. Kad je otvorio oči, ugleda Škorpiona koji bijaše pao u vodu i sad se očajnički borio da ispliva i da si spasi život. Pun suosjećanja, pustinjak ispruži ruku, uhvati škorpiona i iznese ga na obalu. No ovaj se naglo okrene i ubode ga nanoseći mu strahovitu bol. Pustinjak se opet vrati meditaciji...

Kad je otvorio oči, opet se škorpion borio svim snagama da ispliva na obalu. I ovaj put ga je izvadio, a škorpion je opet svome spasitelju uzvratio ubodom od kojega je pustinjak bolno uzviknuo. Isto se ponovilo treći put. Pustinjaku su oči suzile od uboda što ih bijaše zadobio. Neki seljak je sve to promatrao, pa mu dovikne: - Zašto se trudiš oko tog bijednog stvorenja, koje ti dobro uzvraća samo zlim? - Zato što obojica slijedimo svoju prirodu, odgovori pustinjak. - Škorpion je stvoren da ubada, a ja sam stvoren da budem milosrdan.

Pregleda: 386 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Zanimljivosti

Prvi Martirologij (popis svetaca Crkve) objavljen je 1584. na zahtjev pape Grgura 13.

Humor

Nastavnici srednje škole Maroochydore iz Queenslanda u Australiji snimili su na telefonskoj sekretarici ovu poruku: *Lijep pozdrav! Dobili ste automatsku telefonsku sekretaricu Vaše škole. Kako bismo Vas mogli spojiti s odgovarajućim djelatnikom, molimo Vas da pritisnete odgovarajući broj: – ako želite lagati o razlogu izostanka Vašeg djeteta – pritisnite 1; – ako želite objašnjavati zašto Vaše dijete nije napisalo domaću zadaću – pritisnite 2; – ako se želite požaliti na ono što radimo – pritisnite 3; – ako ste nazvali kako biste ispsovali nekog od djelatnika škole – pritisnite 4; – ako želite pitati zašto niste dobili obavijesti koje su već odavno poslane na Vaš mail – pritisnite 5; – ako želite da Vam mi odgojimo Vaše dijete – pritisnite 6; – ako želite nekoga dohvatiti, ošamariti ili udariti – pritisnite 7; – ako želite promijeniti nastavnika treći put ove godine – pritisnite 8; – ako se želite požaliti na autobusni prijevoz – pritisnite 9; – kako biste se požalili na školsku hranu – pritisnite 0. Ako ste sada svjesni da je ovo stvaran svijet i da Vaše dijete mora snositi odgovornost za svoje ponašanje, rad na nastavi i domaću zadaću i da nastavnik nije kriv za njegov nedostatak truda, molimo Vas da poklopite slušalicu. Želimo Vam ugodan dan. Ako ovo sve želite čuti na nekom drugom jeziku, preselite se u zemlju u kojoj se on govori. Hvala Vam na Vašem zanimanju za javno obrazovanje.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)