Škorpion Novo!

0 preuzimanja

skorpionNa obali potoka sjedio je pustinjak i razmišljao. Kad je otvorio oči, ugleda Škorpiona koji bijaše pao u vodu i sad se očajnički borio da ispliva i da si spasi život. Pun suosjećanja, pustinjak ispruži ruku, uhvati škorpiona i iznese ga na obalu. No ovaj se naglo okrene i ubode ga nanoseći mu strahovitu bol. Pustinjak se opet vrati meditaciji...

Kad je otvorio oči, opet se škorpion borio svim snagama da ispliva na obalu. I ovaj put ga je izvadio, a škorpion je opet svome spasitelju uzvratio ubodom od kojega je pustinjak bolno uzviknuo. Isto se ponovilo treći put. Pustinjaku su oči suzile od uboda što ih bijaše zadobio. Neki seljak je sve to promatrao, pa mu dovikne: - Zašto se trudiš oko tog bijednog stvorenja, koje ti dobro uzvraća samo zlim? - Zato što obojica slijedimo svoju prirodu, odgovori pustinjak. - Škorpion je stvoren da ubada, a ja sam stvoren da budem milosrdan.

Pregleda: 993 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Paun i vrana - priča o sreći
Paun i vrana - priča o sreći

Vrana je živjela u šumi i bila je potpuno zadovoljna svojim životom. Jednog dana ugleda labuda. „Ovaj labud je tako lijep i bijel“, pomisli ona, „a ja sam crna“.

Tvornica na tornju
Tvornica na tornju

U bajoslovnoj zemlji neograničenih mogućnosti bio mnogostruki milijarder, čovjek čudak, koji je mislio da se novcem sve može. Pozvao on tako svoga graditelja, neobično sposobna čovjeka, koji je već stvorio remek-djela supermoderne tehnike.

Zanimljivosti

Potres na kopnu, tri velika potresa morskog dna, požare i plimne valove koji su 1775. godine uništili 15 tisuća zgrada, 300 palača i 110 crkava preživio je samostan Monasterio deo Jeronimas u Lisabonu koji je dao sagraditi kralj Emanuel I.

Humor

Pita učiteljica Ivicu: ‘Ivice, koliko znaš o Platonu?’ Ivica: “Isto koliko i Platon o meni!”

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)