Postoji li život poslije rođenja? Novo!

0 preuzimanja

Postoji li život poslije rođenja? (razgovor blizanaca u majčinoj utrobi)

blizanci- Vjeruješ li u život poslije rođenja?

- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja. Možda smo ovdje baš zato da se pripravimo na život poslije rođenja. - To je glupost. Nema života poslije rođenja. Kako bi taj život uopće izgledao? - Ne znam točno, ali uvjeren sam da će biti više svjetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima. - To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati i jesti svojim ustima. Pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti, poslije rođenja nema života. - Pupčana vrpca je prekratka. Uvjeren sam da postoji nešto poslije rođenja. Nešto posve drukčije od ovoga što živimo sada. - Ali nitko se nije vratio od tamo. Život se poslije rođenja završava. Osim toga, život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini. - Pa ne znam baš točno kako izgleda život poslije rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će se brinuti za nas. - Mama?!? Ti vjeruješ u mamu! Gdje bi po tvome ta mama bila? - Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj živimo, bez nje ne bismo uopće postojali. - Ne vjerujem. Mamu nisam nikada vidio, zato je jasno da ne postoji. - Da, moguće, ali ponekad, kada smo potpuno mirni, možemo je čuti kako pjeva i miluje naš svijet. Znaš, uvjeren sam da naš život poslije rođenja zapravo tek počinje.

Pregleda: 789 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Čavli u ogradi
Čavli u ogradi

cavao_animacija_ilustracijaBio jedan mali dječak koji je imao lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan u ogradu.

Prvoga je dana dječak zakucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci naučio je kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao.

Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu.

Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu.

Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.

Otac mu je na to rekao: Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao.

Dani su prolazili i jednoga je dana dječak došao kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

Rekao je: Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi.

Ograda više nikad neće biti ista.

Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.

Možeš čovjeka ubosti nožem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju. Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.

Nužno je prilagoditi se
Nužno je prilagoditi se

iglu_clipart- Noa nije mogao voditi isti život i graditi arku - Abram nije mogao ostati u Haranu i postati ocem naroda u Kanaanu - Mojsije nije mogao živjeti u pustinji i stajati pred faraonom - David je morao ostaviti svoje pašnjake da bi počeo kraljevati - Amos je morao napustiti svoje divlje smokve da bi propovijedao Izraelu - Jona je morao pobijediti urođeni kukavičluk da bi mogao propovijedati u Ninivi - Isus je morao napustiti svoj mirni nazaretski dom da bi mogao otkupiti svijet - Petar, Andrija, Jakov i Ivan morali su napustiti svoje lađe kako bi slijedili Isusa - Matej je morao napustiti carinarnicu kako bi krenuo za Isusom - Pavao je morao iz temelja promijeniti svoj život kako bi propovijedao Evanđelje poganima

Često bismo željeli da nam Bog progovori i da neki znak u životu. Ali s druge strane nismo spremni mijenjati svoj način života, činiti ustupke ili bilo kakve prilagodbe. Kad god je Bog htio da ljudi o kojima govori Sveto pismo nešto posebno učine oni su prvo morali učiniti velike promjene u svom životu. Morali su svoj život prilagoditi Božjem planu spasenja. Kada se prilagodba konačno dogodila Bog je mogao ostvariti svoju nakanu preko onih koje je pozvao. Ne možeš ostati ondje gdje jesi i koračati s Bogom. Prvo moraš imati povjerenja u Boga, vjerovati da je Bog uistinu stvaran i da izvršuje svoja obećanja. Drugi korak u prilagodbi je prilagođavanje života Bogu. Ako se odlučiš prilagoditi, biti ćeš poslušan. Iz tvoje poslušnosti proizići će djelovanje, a moraš biti spreman i platiti cijenu svoje prilagodbe.

Prilagođavanje često mora obuhvatiti sva životna područja: okolnosti u kojima živimo (posao, dom, financije...); međuljudske odnose (obitelj, prijatelje, poslovne suradnike...) razmišljanja (predrasude, postupke, skrivene sposobnosti...); obveze (prema obitelji, crkvi, poslu, tradiciji...); djelovanju (kako moliti, davati, služiti...); stavovima (prema Bogu, njegovim nakanama, putovima, tvojem odnosu s Njim...) BOG ZAHTIJEVA POTPUNO PREDANJE! ON NAS POZIVA DA SVOJE ŽIVOTE PRILAGODIMO NJEGOVU NAUMU SPASENJA!

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Dva čovjeka hodaju pustinjom. Prvi reče: “Imam jednu dobru i jednu lošu vijest. Loša je: i danas ćemo gutati pijesak.” “A koja je dobra?” “Pogledaj koliko ga ima.”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)