Pravi asketski život Novo!

0 preuzimanja

Bog_nad_vodamaDok je s uspavanim djetetom na grudima ležala njegova žena spavajući mirno na jednoj polovici kreveta lažni asketa je oko ponoći objavio: 'Vrijeme je da ostavim svoj dom i potražim Boga. Ah, tko me je tako dugo zadržavao ovdje u zabludi'? Bog mu šapnu: 'Ja', ali uši toga čovjeka bijahu zatvorene. Čovjek reče: 'Tko ste vi što ste me pokušavate pravili budalom?' Glas ponovno reče: 'Bog', ali on ne ču. Dijete dreknu, probudi se i privije čvrsto uz mater svoju. Bog zapovjedi: 'Stani, luđače, ne ostavljaj svoj dom' , ali on ne ču. Bog uzdisaše i jadikovaše: 'Zašto me ostavlja sluga moj i odlazi od mene da bi me tražio?'

Rabindranath Tagore

Pregleda: 912 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Domišljata ljubav
Domišljata ljubav

- Čuj! - predloži neki bogataš svom siromašnom prijatelju. - Imam za tebe jedan posao. Dobro ćeš zaraditi!

Napredak - kratka priča Ferrero
Napredak - kratka priča Ferrero

Kad je moja baka posjećivala svoju majku, trebala su joj tri dana.

Jedan se dan vozila u zaprežnim kolima, jedan je dan provela u razgovoru pretresajući novosti iz vrta i kuhinje, a treći je trošila na povratak.

Zanimljivosti

Marijanski hodočasnički centar Bliskog Istoka i svih Arapskih zemalja je svetište Naše Gospe Libanonske u Harrisi 25 km od Bejruta. U Svetište dolaze i nekršćani i ateisti – bilo kao turisti ili iz poštovanja prema Onoj za koju se iz Kurana čita: “Najplemenitija od svih žena u svemiru.”

Humor

– Maestro, zaista evanđeoski svirate! – Kako to? – Ljevica vam ne zna što čini desnica.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)