Pravi asketski život Novo!

0 preuzimanja

Bog_nad_vodamaDok je s uspavanim djetetom na grudima ležala njegova žena spavajući mirno na jednoj polovici kreveta lažni asketa je oko ponoći objavio: 'Vrijeme je da ostavim svoj dom i potražim Boga. Ah, tko me je tako dugo zadržavao ovdje u zabludi'? Bog mu šapnu: 'Ja', ali uši toga čovjeka bijahu zatvorene. Čovjek reče: 'Tko ste vi što ste me pokušavate pravili budalom?' Glas ponovno reče: 'Bog', ali on ne ču. Dijete dreknu, probudi se i privije čvrsto uz mater svoju. Bog zapovjedi: 'Stani, luđače, ne ostavljaj svoj dom' , ali on ne ču. Bog uzdisaše i jadikovaše: 'Zašto me ostavlja sluga moj i odlazi od mene da bi me tražio?'

Rabindranath Tagore

Pregleda: 573 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Nađi vremena
Nađi vremena

pjescani_sat_animacijaNađi vremena za rad to je cijena uspjeha! Nađi vremena za misliti to je izvor snage! Nađi vremena za prijateljstvo to je put k sreći! Nađi vremena za sanjarenje to ti pokazuje zvijezde! Nađi vremena voljeti i biti voljen to je ono što je svojstveno Božjima! Nađi vremena osvrnuti se oko sebe dan je prekrasan da bi bio sebičan! Nađi vremena za osmijeh to je glazba duše! Nađi vremena za čitanje to je osnova mudrosti!

Pitanje interesa
Pitanje interesa

Jedan zemljoradnik, čije je žito na sajmovima uvijek dobivalo prvu nagradu, običavao je najbolje sjeme davati svim seljacima u okolini.

Zanimljivosti

Michelangelo, Galileo Galilei, Macchiavelli i Rosini pokopani su u crkvi Santa Croce u Firenzi.

Humor

– Što je Bog radio sedmoga dana, nakon što je sve stvorio? – Otišao na svetu Misu.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)