"Ako Bog da!"... Novo!

0 preuzimanja

Jedan se seljak vratio kući nakon što je čitav dan proveo koseći žito. Reče svojoj ženi:Biblija - Sutra, u podne, sigurno ću završiti kosidbu! Žena mu odgovori: - Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi. - Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne! Sljedećeg dana, u zoru, seljak se uputi prema polju. Idući putem, sretne Sultanovu pratnju. Jedan iz pratnje ga zaustavi i reče mu: - Dobri čovječe, tražim od tebe da nas odvedeš do planina tamo u daljini. Tvoj Sultan mora tamo biti prije večeri a mi ne znam put. Seljak nije mogao odbiti. Sultan ga je otpustio tek navečer.

Usred noći se vratio i kucao na vrata svoje kuće. - Tko je u ovo vrijeme? - upita njegova žena. - Ja sam, tvoj muž, ako Bog da. Otvori, ako Bog da, želim ići spavati, ako Bog da!

Pregleda: 2429 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Zašto ne ja?
Zašto ne ja?

U kliniku su bili dovezli jednoga oca.

Rak, bez ikakve šanse izlječenja.

Hoće li i mene Gospodin pustiti u raj?
Hoće li i mene Gospodin pustiti u raj?

Sanjao Irac da je umro, a ispred njega je u redu stajalo mnogo ljudi. Čekajući svoj red mogao je vidjeti što se događalo s onima prije njega.

Zanimljivosti

Antonio Vasquez, veliki vrač glavnog meksičkog grada svakog dana se 2 puta obraća Svetoj Smrti (plastični kostur koji na sebi ima zeleni dres meksičke reprezentacije i loptu u rukama) paleći 7 svijeća, cigaru i mirišljave štapiće kako bi zaštitio svoju reprezentaciju na SP u Njemačkoj. Rituali neće pomoći Meksikancima da igraju bolji nogomet ali će spriječiti da ih netko ne začara.

Humor

Učitelj pita Marka: Zašto jučer nisi došao u školu? – Umro mi je stric pa sam išao na sprovod. Dobro, ali nemoj da se to više ikada ponovi!

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)