Ništa ne pada s neba Novo!

0 preuzimanja

dvorska_luda_kraljica_animacija

Ima jedna stara priča o mađioničaru koji je pred kraljem izvodio svoje majstorije.
Svi su se divili čudima koja je izvodio, a sam je kralj uzviknuo: "O kakva li čuda!" No, jedan od knezova reče: "Veličanstvo, nijedna vještina ne pada s neba! Sve je ovo rezultat velike marljivosti i vježbanja." Uvjeren kako je u pravu ("čovjek je talentiran ili nije!", a ujedno bijesan što mu knez proturječi, kralj će: "Ti, nemaš nikakva dara! U tamnicu! A da ne budeš osamljen, dat ću ti nekog tebi ravna!" I strpa ga u tamnicu s jednim - teletom. Knez je svaki dan dizao tele, nosio ga po ćeliji, uz i niz stepenice. (Tako je valjda nastao body-building.) Tele je izraslo u ogromna bika, kad, sjeti se kralj svoga zatočenika i dade ga dovesti. Dođe knez, a na rukama nosi svoga tamničkog druga. Kralj ne mogaše svladati čuđenje: "O, kakva li čuda!" I knez odgovori opet istim riječima: "Veličanstvo, nijedna vještina ne pada s neba! Sve je ovo rezultat velike marljivosti i vježbanja."

iz "Razgovori sa zrcalom"

Pregleda: 943 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Bog čini savršeno
Bog čini savršeno

Kralj koji nije vjerovao u Božju dobrotu, imao je roba koji bi u svim okolnostima uvijek rekao: ”Moj kralju, nemojte biti obeshrabreni, jer sve što Bog čini je savršeno. On ne čini pogreške!”

Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom
Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom

Jedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače."

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Obavijest na ulazu u crkvu: Dragi vjernici, Gospodin nam se obraća na razne načine. Ali sigurno vas neće zvati na mobitel. ZATO VAS LIJEPO MOLIM DA GA ISKLJUČITE PRIJE ULASKA!

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)