GIK 8. razred OŠ blok sat

372 preuzimanja

Veličina: 32.88 KB
Pregleda: 5224 Pregleda
Preuzimanje: 372 puta
Ažurirano: 20. 10. 2022.

Slični dokumenti

Križni put
Križni put

U vremenu korizme donosimo novi Križni put kojeg su priredili vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije Mario Žuvela i Ivana Grabić.

Korizma je vrijeme dubljeg promišljanja o odnosu s Raspetim Gospodinom, svojim bližnjima i samim sobom. Sve one koji ga budu molili ovaj će Križni put potakuti da prigrle križ svoga života te zajednom s ranjenim Kristom koračaju naprijed.

 

Uz poticajne tekstove Maria Žuvele i fotografija Ivane Grabić, svoj obol Križnom putu grafičkom pripremom dala je i Paola Jukić (Crkve u svijetu).

Zanimljivosti

Ogrtač koji je prema predaji nosila Marija kad je rodila Krista čuva se u katedrali Notre Dame (Naše Gospe) u Chartresu u Francuskoj. Relikvija se naziva i “Sveto ruho”.

Humor

Stari pobožni propovjednik na samrti pozva bankara i odvjetnika da budu s njima u zadnjim trenucima života. Bankar upita: Pastore, zašto ste izabrali baš nas dvojicu da dođemo i budemo s Vama u vašim posljednjim trenucima? Stari propovjednik je podigao pogled i slabašnim glasom rekao: Želim da budem što sličniji Isusu, i da umrem kao i On – između dva lopova!

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)