Izvedbeni plan i program za 2. razred četverogodišnje strukovne srednjih škola

138 preuzimanja

Veličina: 115.5 KB
Pregleda: 4970 Pregleda
Preuzimanje: 138 puta
Ažurirano: 19. 04. 2023.

Slični dokumenti

Križni put
Križni put

U vremenu korizme donosimo novi Križni put kojeg su priredili vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije Mario Žuvela i Ivana Grabić.

Korizma je vrijeme dubljeg promišljanja o odnosu s Raspetim Gospodinom, svojim bližnjima i samim sobom. Sve one koji ga budu molili ovaj će Križni put potakuti da prigrle križ svoga života te zajednom s ranjenim Kristom koračaju naprijed.

 

Uz poticajne tekstove Maria Žuvele i fotografija Ivane Grabić, svoj obol Križnom putu grafičkom pripremom dala je i Paola Jukić (Crkve u svijetu).

Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da gotovo sve primitivne religije imaju uspomenu na Velikog Boga koji je poput oca i dobar. Postoje dokazi koji ukazuju da su žrtve vračeva, vršene za magijskih obreda degeneracija višeg oblika, a ne ostaci primitivnih religija.

Humor

Izgledate potišteno, velečasni. – zabrinuto će neki župljanin svom župniku. – Kako ne bi bio, sutra imam vizitaciju. – Što je vizitacija? – Posjet. Ali ne bilo kakav. Kako da vam objasnim? Posjet je kad Vam punac dođe u kuću, a vizitacija kad dođe punica.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)