Avantura Koka i Roka Novo!

0 preuzimanja

prijateljstvo_ilustracija_clipartKoko i Roko bili su dvije vlasi koje su živjele na istoj glavi. Bili su veliki prijatelji, jer su rasli zajedno. Najviše od svega voljeli su se igrati s prijateljima. Kad bi bilo puno peruti, oni bi načinili male loptice i bacali ih jedni drugima ili bi se urotili protiv nekog čuperka ili protiv zalisaka. Uvijek su bili veoma veseli, ali kad bi ruka ušla u kosu, svemu tome došao bi kraj. Kad bi se neka vlas odvojil od ostalih, bili su jako žalosni; neke od njih posijedile su od tuge. Nitko nije znao zašto se neke vlasi odvajaju i odlaze. To je za sve bila velika tajna. Jednoga dana, dok su bili pod tušem, Roko ostade zaljepljen na spužvi i poče vikati: - U pomoć! U pomoć! Koko ga pokuša dohvatiti, ali nije uspio. Uto se spužva udalji nekamo od glave, a Roko ostade u zraku dozivajući: - Koko, u pomoć! Kokooo! Glas mu se sve više gubio u daljini. Ostale vlasi počele su tješiti Koka govoreći: - Smiri se, ne čini gluposti! Učiinili smo što smo mogli. Sad je sve gotovo. Koko je, međutim, neprestano ponavljao: - To mi je prijatelj, ne mogu ga samo tako napustiti. Kad je kosom prolazio češalj, on se uhvatio tako čvrsto da se jednostavno iščupao. - Odlazim! - povikao je. Zalepršao je zrakom, a zatim pao u veliku posudu punu tople vode. Tu opazi spužvu koja je iščupala Roka. Zapliva po vodi vičući: - Roko, gdje si? - Tu sam! - povika Roko sa spužve. Koko dopliva do spužve i dvojica se prijatelja radosno zagrliše. Roko ganut reče: - Napravio si glupost, Koko, ali znao sam da ćeš mi priskočiti u pomoć. - Napravio sam to jer smo prijatelji - odgovori Koko. - Znam da smo prijatelji, ali što ćemo sad? - upita Roko. - Baš nas briga, važno je da smo opet zajedno - odgovori Koko. Obojica skoče sa spužve i zaplivaju prema rubu. No u taj čas voda se poče gibati prema jednom otvoru koji je sve gutao. Koko i Roko se pogledaše iznenađeni i, ne dvoumeći ni časa, stisnuše se čvrsto jedan uz drugoga da se nikad ne odvoje. Otvor je i njih progutao. Nisu znali kamo idu, ni što će se s njima dogoditi. Nije im to bilo ni važno: nisu se bojali jer su bili zajedno. Bilo što da se dogodi, prave prijatelje ništa ne može razdvojiti.

Pregleda: 2143 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Smijeh u gradoblaku
Smijeh u gradoblaku

Gradoblak je bio najmoderniji grad na svijetu. Bio je tako napredan da u njemu nije trebalo ništa više pronalaziti. Na ulicama se moglo vidjeti jedino robote. Nije bilo ni liječnika, ni učitelja, ni policajaca, ni električara...

Lav i miš - ezopova basna
Lav i miš - ezopova basna

Dok je lav spavao u šumi, Seoski miševi su plesali. Jedan od njih, neoprezan, skočio je na usnulog lava. Lav je nesretnika poklopio svojom šapom.

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

– Tata ti si nogometaš pa ćeš me sigurno razumjeti. – Kaži sine. – Produžio sam ugovor s petim razredom na još godinu dana.

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)