Kršćanin je pošten ali ne bez ljubavi Novo!

0 preuzimanja

krscani-crkva-ilustracija Pošten, ali ne bez ljubavi. Osjećajan, ali ne razdražljiv. Revan, ali ne zajedljiv. Otvoren, ali ne neoprezan. Vjeran, ali ne krut. Osvjedočen, ali ne fanatičan. Prijazan, ali ne glup. Nenasilan, ali ne bespomoćan. Dosljedan, ali ne bezobziran. Prodoran, ali ne preuzetan. Duhovit, ali ne rakalašen. Jednostavan, ali ne plitak. Sav u Bogu, ali ne izvan svijeta.  

Horizonte

Pregleda: 1979 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Lako je voljeti ljude koji su daleko
Lako je voljeti ljude koji su daleko

Lako je voljeti ljude koji su daleko, no nije uvijek tako lako voljeti one koji žive s nama ili blizu nas. Ne slažem se da sve što činimo trebamo činiti u velikom stilu.

Jedna ali stvarno dobra stvar
Jedna ali stvarno dobra stvar

Liječnik je nemoćno slijegao ramenima: kod pacijenta ne opažaju se nikakvi znakovi poboljšanja. Već deset dana nije reagirao na lijekove.

Zanimljivosti

U O.Š. grofa Janka Draškovića u Zagrebu postoji povelika zbirka učeničkih šalabahtera. Za ovu zanimljivu zbirku se brine prof. hrvatskog jezika Tilda Raić – Ergović a u popunjavanju joj pomažu kolege iz škole.

Humor

- Čuvajte se dobro, jer ne želim mučenike čijim relikvijama nema ni traga ili su neprikladne za izlaganje pred štovatelje…

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)