Upornost - priča o A. Lincolnu Novo!

0 preuzimanja

lincoln_ilustracijaKoliko čovjek mora biti uporan da bi uspio? S 31 godinu bankrotirao, s 32 izgubio u borbi na izborima, s 34 godine ponovno bankrotirao, s 35 godina izgubio suprugu, s 36 doživio slom živaca, s 38 izgubio izbore, s 43 godine poražen u kongresu, s 46 poražen u kongresu, s 48 poražen u kongresu, s 55 godina izgubio borbu za mjesto senatora, s 56 nije uspio postati potpredsjednik, s 58 izgubio borbu za mjesto senatora, sa 60 postao 16. predsjednik SAD-a: ABRAHAM LINCOLN. izvor nepoznat
Pregleda: 1117 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Prava ljubav nikad ne umire
Prava ljubav nikad ne umire

Na kraju jednog polja stajahu Ljubav i Samoća i zagledani u mladi zaljubljeni par.

Samoća reče Ljubavi: - Kladim se, da ću ih rastaviti.

Banka sreće
Banka sreće

Čovjek, star 92 godine, omalen, ponosnog držanja, lijepo odjeven i uredno obrijan, uredno počešljane kose seli u starački dom. Supruga mu je nedavno umrla i zato mora i on seliti.

Zanimljivosti

Židovi su u Isusovo vrijeme smjeli nekoga kamenovati, baciti u vatru, odsjeći glavu, baciti s hridine ili utopiti ali razapinjanje je bilo pridržano Rimljanima.

Humor

Misionar u prašumi na biskupovo pitanje odgovara da se ispovijedio zadnji put prije 3 godine jer je najbliži svećenik udaljen oko 300 km pa bi zbog ispovijedi morao izbivati cijeli tjedan. Biskup: “Pa postoji zrakoplov, helihopter…” Misionar: “Točno, ali let mi je malo preskup za lake grijehe, a za teške preopasan…”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)