Hvalospjev ljubavi jednog učitelja Novo!

0 preuzimanja

razred_ucitelj_ilustracijaKad bih poučavao vještinom najboljih učitelja, a ljubavi ne bih imao bio bih samo pametan govornik i simpatičan zabavljač. I kad bih poznavao sve tehnike i ispitao mnoge metode, i kad bih imao toliko obrazovanja da bih se osjećao kompetentnim, a ne bih shvaćao način na koji moji učenici razmišljaju i osjećaju ne bi bilo dovoljno.

I kad bih provodio mnoge sate u pripremanju da bih postao napet i nervozan, a ne bih imao ljubavi i razumijevanja za osobne probleme mojih učenika to još ne bi bilo dovoljno.

Učitelj koji ljubi je strpljiv, dobrostiv; ne sablažnjava se kad mu se ljudi povjeravaju; ne ogovara; ne obeshrabruje se lako; nije nepristojan nego je uvijek svojim učenicima živi primjer dobrog načina života o kojem govori.

Ljubav nikad ne prestaje.

Programi? - Zastarjet će; Metode? - Postat će staromodne; Tehnike? - Bit će napuštene; Jer, ograničeno je naše znanje, I samo malo ga možemo predati svojim učenicima; Ali ako imamo ljubavi Onda će svi naši napori postati stvaralački, I naš utjecaj ostat će zauvijek Prisutan u životima učenika.

A sada ostaju vještine, metode i ljubav, to troje ali najveća je među njima ljubav.

autor nepoznat (prema I. Korinćanima 13)

Pregleda: 851 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Razoreni bambus
Razoreni bambus

Bio jednom prekrasan vrt, koji se prostirao na zapadu zemlje usred velikog kraljevstva.

Gospodar vrta običavao bi u njemu šetati za dnevne žege.

Ribiči - kratka priča
Ribiči - kratka priča

Dva su čovjeka otišla na pecanje.

Jedan je bio iskusan ribič, a drugi nije.

Zanimljivosti

Najveća crkva na svijetu je Notre-Dame de la Paix. Nalazi se u Yamoussoukrou na Obali Bjelokosti. Dovršena je godine 1989.

Humor

Ujedinjeni narodi, da bi istražili kakvo je mišljenje naroda svijeta, odabranim ljudima sa svih kontinenata postavili su isto anketno pitanje: “Kakvo je Vaše osobno mišljenje o nestašici hrane u ostalim dijelovima svijeta?” Rezultati ankete bili su poražavajući. U Africi nisu znali što je to hrana. – U Europi nisu razumjeli što je to nestašica. U Aziji nisu znali što je osobno mišljenje. – U Americi nisu znali koji su to ostali dijelovi svijeta.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)