Tri slova - kratka priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

Pitao biskup jednog običnog vjernika čita li knjige s vjerskim sadržajem. - Ne čitam… jer… ne znam slova. Nikad nisam naučio pisati i čitati… - reče čovjek- ali u svojoj glavi imam TRI SLOVA:

jedno crno, jedno crveno, i jedno bijelo.

- Što znači crno, crveno i bijelo slovo? - upita biskup. - Crno me podsjeća na grijeh i na pakao pa ga se čuvam. - Crveno na Isusovu krv prolivenu za sve nas pa se uzdam u Njegovo milosrđe. - Bijelo me podsjeća na nebo, na raj, na nagradu koju će nam Bog dati ako mu ostanemo vjerni. Biskup na to reče: - Blago tebi! Tvoja tri slova vrijede više nego mnoge knjige koje sam ja pročitao.
Pregleda: 962 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Pas pred ogledalom
Pas pred ogledalom

Jednom davno živio je jedan kralj koji je imao ogroman, ali zaista čudan dvorac.

Iznutra je bio prekriven ogledalima - po zidovima, podovima, stropovima, posvuda na tisuće ogledala.

Pričaj mi priču o Bogu
Pričaj mi priču o Bogu

Zdenko je prebrzo trčao i pao. Razbio je koljeno i udario u plač. Pritrčao sam mu, podigao ga i oprao mu krvavo koljeno. Ali suze su i dalje tekle. - Pričaj mi priču o Bogu. - reče kroz suze Zdenko.

Zanimljivosti

Septimije Sever (193. – 211.) dopustio je ženama da se bore kao gladijatori. Na području Londona 1996. iskopani su ostaci 20-godišnje gladijatorice. Njezino ime ne znamo, niti odakle je bila, naravno ni u koliko je borbi sudjelovala ali predmeti pokopani s njom svjedoče o velikoj popularnosti.

Humor

Nije praznovjerno vjerovati da crna mačka zaista donosi nesreću? – KAD SI MIŠ!

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)