Tužni klaun - životna priča Novo!

0 preuzimanja

klaun_ilustracijaU studij vrsnog psihijatra uđe mladi čovjek,naizgled vrlo uravnotežen, ozbiljan i smiren. Nakon uvodnih riječi upoznavanja, liječnik opazi da je čovjek potišten i da ga muči velika tjeskoba. Psihijatar s velikim marom započe ispitivanje i na kraju podužeg razgovora preporuči novom pacijentu: Zašto ne biste večeras otišli u cirkus koji je nedavno došao u grad. Vidjet ćete klauna koji je nasmijao na tisuće ljudi. Svi govore o njemu jer je stvarno poseban. Bit će vam dobro da ga pogledate, kažem vam. ALI JA SAM TAJ KLAUN! na to će pacijent preneraženom liječniku. Čovjek je znao druge razvedriti, a nikako nije uspijevao sam biti sretan.

Pregleda: 3461 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Filozofija moga oca
Filozofija moga oca

Što ima? - Nema ništa. Učim. Učiš? Čestitam. - Pala sam na ispitu.

Znati mjeru - životna mudrost - priča
Znati mjeru - životna mudrost - priča

Prvoga dana nastave majka je htjela usaditi u glavu i srce svoga sina jednu životnu mudrost.

Bilo je sunčano jutro pa je dječaka zaokupila njegova jako izdužena sjena koju je stvaralo jutarnje sunce.

Zanimljivosti

Po istraživanju Vijeća europskih biskupskih konferencija, u Europi postoje zemlje koje imaju konfesionalni vjeronauk, općekršćansku vjersku nastavu ili obveznu religijsku kulturu. Nikakva modela vjeronauka u školama nema u Albaniji, Bjelorusiji, Bugarskoj i Sloveniji.

Humor

Na prigovore zašto zimi ide na skijanje krakovski kardinal Karol Woytyla uzvratio je: – Vidite, to vam je kod nas običaj. Polovica poljskih kardinala odlazi na snijeg. (U to doba Poljska je imala 2 kardinala)

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)