Sportski auto - priča Novo!

0 preuzimanja

sportski-auto-ilustracijaMladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnom sportskom autu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio. Konačno u jutro, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako pametna sina, i da ga silno voli. Predao mu je kutiju umotanu u papir za poklone. Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i pronašao Bibliju. Uvrijeđen i ljut rekao je ocu: "Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!“ Izašao je iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom. Prošlo je mnogo godina i čovjek je postao veoma uspješan u svom poslu. Imao je divan dom i dobru obitelj. Jednog je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga bio vidio od dana mature. Prije nego se uspio organizirati za posjet, primio je telegram u kojem je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći doma i preuzeti stvari. Kad je stigao u kuću svoga oca, prevladala ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima je pronašao i poklonjenu Bibiliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati stranice. Dok je čitao, iz omotnice koja je bila u knjizi, ispao je ključić. Na ključiću je bio privjesak s imenom zastupnika, koji je prodavao sportske automobile. U omotnici je bio i papir na kojem je pisao datum mature zapečaćen riječima: "PLAĆENO U POTPUNOSTI". Koliko često propuštamo Božji blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakvog smo očekivali?

Pregleda: 2200 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Nikad ne odustaj
Nikad ne odustaj

Postoji priča o čovjeku koji je tisuću puta udario ogromnu stijenu velikim čekićem i ona se nije slomila niti nakon tog tisućitog udarca. Htio je odustati. Ali tko zna zašto, odlučio je udariti još samo jednom, posljednji put prije nego pođe kući

Staklenka krastavaca i kava
Staklenka krastavaca i kava

Kad vam se čini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada biste htjeli da dan traje dulje od 24 sata, sjetite se staklenke kiselih krastavaca... i kave.

Zanimljivosti

Po istraživanju Vijeća europskih biskupskih konferencija, u Europi postoje zemlje koje imaju konfesionalni vjeronauk, općekršćansku vjersku nastavu ili obveznu religijsku kulturu. Nikakva modela vjeronauka u školama nema u Albaniji, Bjelorusiji, Bugarskoj i Sloveniji.

Humor

Na prigovore zašto zimi ide na skijanje krakovski kardinal Karol Woytyla uzvratio je: – Vidite, to vam je kod nas običaj. Polovica poljskih kardinala odlazi na snijeg. (U to doba Poljska je imala 2 kardinala)

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)