Zapitaj se - Alfred Nobel Novo!

0 preuzimanja

Alfred_Nobel_zlatnikPrije nekih stotinu godina čovjek je pogledao u jutarnje izdanje novina i na iznenađenje i užas, pročitao među osmrtnicama svoje ime. Zapitao se: “Jesam li ovdje ili sam tamo?” U osmrtnicama je između ostalog pisalo “Umro je kralj eksploziva” i “Trgovac smrti”. Ovaj čovjek je izumio dinamit i kad je pročitao “trgovac smrti” zapitao se: “Hoće li me po ovome pamtiti?” Ne, nije želio da ga pamte po tome i počeo je raditi na postizanju mira u svijetu. Njegovo ime je bilo Alfred Nobel. Danas ga svi znaju po Nobelovoj nagradi. Svatko od nas bi se poput Nobela trebao zapitati o vrijednostima koje ga pokreću: Što će ostati iza mene? Po čemu će me ljudi pamtiti? Hoće li me spominjati po dobru? Hoće li me se sjećati s ljubavlju i poštovanjem? Hoću li ikome nedostajati?

autor nepoznat

Pregleda: 915 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Muhe i pčele
Muhe i pčele

Jednom smo upitali starca Pajsija: - Vi nam, oče, neprestano govorite da pozitivno mislimo i dobro govorimo. Posavjetujte nas kako se suočiti s problemima.

Möra - priča o egoizmu
Möra - priča o egoizmu

Bio jednom čovjek koji je želio imati puno novaca. Mislio je samo na novac i kako da postane bogat i moćan. Stalno je mijenjao posao da bi što više zaradio. Bio je opsjednut zaradom.

Zanimljivosti

Kad bi se posložile sve knjige koje pišu protiv Biblije nastala bi gomila veća od katedrale u Kolnu.

Humor

– Zašto su Izraelci napravili zlatno tele na Sinaju? – Nisu imali novaca za zlatnu kravu.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)