Vrana - poučna priča o poštivanju roditelja Novo!

0 preuzimanja

vrana-ilustracijaStarac je sjedio u dvorištu svoje kuće zajedno sa sinom koji je upravo diplomirao na uglednom sveučilištu. Iznenada, vrana sleti na zid. Otac upita sina: “Što je ono?” Sin odgovori: “Vrana.” Nakon nekog vremena, otac upita ponovo: “Što je ono?” Sin odgovori: “To je vrana.” Nije prošlo dugo, a otac opet upita: “Što je ono?” Sin nervozno odgovori: “Rekao sam ti da je vrana!!” Otac ponovo upita: “Što je ono?” Ovaj put sin odgovori grubim tonom: “Oče, stalno me pitaš jedno te isto. To je vrana. Zar zaista nisi u stanju to razumjeti!?!” Otac ustade i ode u kuću. Vrati se sa svojim starim dnevnikom u kojem je pisalo: “Danas je moj mali sin sjedio sa mnom u dvorištu, kad je doletjela vrana. Dvadeset i pet puta me je upitao: ‘Što je ono?’, i dvadeset i pet puta sam mu odgovorio da je to vrana.” “Kad si bio mali, postavio si mi ovo pitanje dvadeset i pet puta i ja sam ti svaki put odgovorio. A kad sam ja tebi danas postavio isto pitanje, i ponovio ga samo pet puta, ti si se iznervirao, naljutio i ponašao grubo prema meni.” POUKA: Ako uvijek i ne razumiješ zašto, poštuj zapovijed Božju: “Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji!”

Pregleda: 2945 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kada počinje Božić?
Kada počinje Božić?
Božić počinje kada slabi jakomu slabost oprosti, kada jaki zavoli snagu slaboga, kada bogati počne dijeliti imanje sa siromašnima, kada glasni zastane pokraj nijemoga i shvati što mu je on želio reći, kada značajno postane beznačajno, a nevažno postane važnim i velikim, kad usred tame jedno maleno svjetlo obećava bezbrižnost i život u svjetlu, a ti ne odugovlačiš, nego pođeš, takav kakav jesi, prema tome svjetlu, tada, da, tada počinje Božić. (Rolf Krenzer)
Pomoć bližnjemu
Pomoć bližnjemu

Jednom je u velikom parku buknuo požar. Svi su se razbježali panično tražeći spas. Ostala su samo dvojica: jedan slijep i jedan čovjek bez noge. Uslijed panike, slijepac je krenuo prema žarištu vatre. „Ne onuda!“ poviče invalid.

Zanimljivosti

U vrijeme vladavine Ceausescua vlasti su postavljale blokade na cestu pa su vjernici bili prisiljeni do svetišta dolaziti pod okriljem noći.

Humor

Kompjuter me pobijedio u šahu. – Poslije sam ga prebio.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)