Jedna ali stvarno dobra stvar Novo!

0 preuzimanja

bicikla-djecak-animacijaLiječnik je nemoćno slijegao ramenima: kod pacijenta ne opažaju se nikakvi znakovi poboljšanja. Već deset dana nije reagirao na lijekove. Bezvoljno ispružen na bolesničkom krevetu, izgledao je kao da se više ne želi boriti za život. Sljedećega je dana liječnik ponovno obišao pacijenta. Iznenadio se. Sve vrijednosti bile su u granicama normale. Starac je sjedio naslonjen na jastuk, a lice mu je dobivalo boju koja ulijeva nadu. Što se dogodilo? Jučer smo se bojali za vaš život, a danas...? Starac se nasmiješio. Dugo je klimao glavom, a zatim priznao: "Imate pravo. Nešto se dogodilo. Jučer me posjetio unuk i rekao: Djede, moraš kući. Pokvario mi se bicikl." Stvarno dobra stvar!

Pregleda: 866 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Zanimljivosti

Nomadski narod Masai koji živi u Keniji i Tanzaniji vjeruje da njihov bog Engai proizvodi gromoglasne zvukove na vrhu svete planine Ol Doino Lengai. Planina je inače jedini aktivni vulkan ove vrste u svijetu – izbacuje sodu i tutnji. Posljednja erupcija bila je 1967. Masai stoljećima hodočaste u podnožje planine kako bi molili za kišu: Eng kare! Eng kare!

Humor

U prepunom tramvaju sjedi svećenik i čita. Iza njegovih leđa jedan čovjek reče drugomu: “Kad bih ja imao bedastog sina, poslao bih ga da postane svećenik.” Svećenik se okrene, pogleda čovjeka i reče: “Vidim da po tom pitanju imate drugačije mišljenje od Vašega oca.”

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)