Olimpijski pobjednik Novo!

0 preuzimanja

invalidska_kolica_ilustracija1968. godine na Specijalnoj lakoatletskoj olimpijadi sudjelovao je Kim Peek, momak s teškim oštećenjem mozga, koji se natjecao u utrci na pedeset metara.

Kim se natjecao s još dvoje uzetih atletičara. Oni su bili u kolicima, jedino je Kim trčao. Pištolj se oglasio i Kim je brzo potrčao ispred ono dvoje.

Imao je dvadeset metara prednosti. Nadomak cilju, okrenuo se da vidi kako drugi napreduju.

Djevojka je okrenula svoja kolica pa je zapela uz zid. Drugi je momak gurao svoja kolica unatrag. Kim je stao, vratio se i odgurao djevojku kroz cilj.

Utrku je dobio momak koji je išao unatrag. Djevojka je bila druga. Kim je izgubio.

Ili nije?

Gledatelji su se digli na noge i pljeskali Kimu. Nisu mislili da je izgubio.

Dan Clark

Pregleda: 763 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Godišnja doba - poučna priča
Godišnja doba - poučna priča

Bio jednom jedan čovjek koji je imao četiri sina. Želio je da njegovi sinovi nauče da ne smiju prebrzo suditi o stvarima i događajima pa ih je poslao jednog za drugim u potragu za stablom kruške koje se nalazilo daleko od njihova doma.

Boje prijateljstva
Boje prijateljstva

Pred mnogo vremena boje su sudjelovale u strašnoj prepirci. Svaka se boja proglašavala apsolutno najboljom, najvažnijom, najpotrebnijom, najdražom... ZELENA reče: «Jasno, ja sam najvažnija. Ja sam simbol života i nade.

Zanimljivosti

Najveća vjerska građevina na svijetu je hram bogu Višnu u Angkoru.

Humor

Nakon propovijedi pita biskup nemirnu djevojčicu: “Zašto ti hodaš po crkvi dok svi ostali sjede?” – “A zašto ti govoriš dok svi ostali šute?” – odgovori djevojčica.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)