Zašto ići u crkvu - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Čovjek koji je redovito išao u crkvu napisao je novinski članak u kojem se požalio da nema smisla ići u crkvu svake nedjelje. Išao sam u crkvu 30 godina, i u tom vremenu čuo sam oko 3 000 propovijedi. No, skoro da se mogu zakleti: ne sjećam se nijedne. Zbog toga mislim da je gubljenje vremena ići svake nedjelje u crkvu.

crkva_ilustracija2

Javljali su se mnogi, raspravljali, izricali svoje mišljenje. Jedan je čovjek rekao: Oženjen sam već 30 godina. U tom je vremenu moja žena napravila oko 32 000 jela. No, mogu se zakleti: ne mogu ponoviti kompletan jelovnik ni za jedan od tih obroka. Ali svaki me obrok hranio i davao mi potrebnu snagu. Da mi moja žena nije spremala hranu, fizički bih bio mrtav. Isto tako, da nisam išao u crkvu, bio bih duhovno mrtav.

Pregleda: 1844 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Zanimljivosti

Indijski babe imaju razne vrste zavjeta. Npr. stojeći baba nije sjeo 12 godina, ili baba s jednom rukom u zraku, koji stoji na jednoj nozi, oni koji se zavjetuju na šutnju, strogi vegetarijanci koji jedu samo otpadnute plodove ili oni koji godinama ništa ne stave u usta, babe koji nacrtaju krug u šumi ili u planini i ne miču se iz tog kruga.

Humor

Neki dobrodušni seljak dođe kod svog župnika i požali mu se: Moj sin je otišao živjeti u grad. Ima plaću oko 300 eura. Što mislite oče, hoće li tamo živjeti kao dobar kršćanin? – Sigurno. Sa toliko novaca i ne može drugačŤije.

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)