Nebeska majka - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Katolički misionar u Japanu molio je brevijar vozeći se u vlaku. Iz knjige mu ispade sličica Majke Božje. Dječak koji mu je sjedio nasuprot podigne sličicu s poda. Prije nego što ju je vratio svećeniku radoznalo upita: Tko je to? Svećenik se nasmiješi i odgovori: To je moja mama. Na to ga dječak odmjeri i reče: Ne sličiš joj. A svećenik kaza: Imaš pravo. Iako se trudim.

autor nepoznat

Pregleda: 2644 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

J. L. Borges i Zdravo Marijo
J. L. Borges i Zdravo Marijo

Svako vrijeme donosi svoje, a kod mene i svoga pisca. U posljednje vrijeme, u slobodno vrijeme, „aktivno se družim“ s jednim od najpoznatijih argentinskih pisaca, Jorgem Luisom Borgesom.

Marija i rajska vrata - kršćanska legenda
Marija i rajska vrata - kršćanska legenda

ednom davno šetajući se ulicama raja primijeti Gospodin da ima ljudi koji nikako ne bi trebali biti u unutra. I uputi se On prema glavnim vratima gdje je sjedio Petar.

Zanimljivosti

U Egiptu su mačke bile smatrane svetim životinjama, a kazna za njihovo ubojstvo bila je smrt. Ako bi u nekoj kući mačka uginula prirodnom smrću, svi članovi obitelji morali su ući u punu korotu, kao da je umro neki njihov bliski rođak.

Humor

Majka prati goste do izlaznih vrata, a dijete trči za njom. Mama mu kaže: – Kako se kaže kad gosti odlaze? – Hvala Bogu! – dijete odgovori.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)