Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih Novo!

0 preuzimanja

Jednom su zapitali Isaca Newtona: Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša? Na to je znanstvenik pomiješao željeznu prašinu sa zemljom i upitao svoje sugovornike: Tko može izdvojiti iz prašine i skupiti ovu željeznu prašinu? Odgovor nije dobio! Onda je Newton uzeo magnet i prinio ga mješavini. Nastalo je komešanje čestica. Sitni dijelovi željezne prašine počeli su se hvatati za magnet i jedni za druge. U prašini nije ostala ni molekula željeza. Onda Newton reče prisutnima: Onaj, koji je ovoliku silu dao mrtvom kamenu, zar On ne može dati takvu moć našim dušama kada bude trebalo da se obuku u svoja proslavljena tijela?

autor nepoznat

Pregleda: 2731 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Cipele koje vode u raj ili u pakao
Cipele koje vode u raj ili u pakao

Kad je umro neki čovjek, htjedoše iskušati mudra starca.

- Znaš li nam reći kamo će on sada poći - u raj ili u pakao? -upitaše ga.

Zbogom, laku noć ili dobro jutro
Zbogom, laku noć ili dobro jutro

Jednog je pobožnog čovjeka pregazio automobil. U bolnici su mu rekli da će živjeti još samo nekoliko sati. Kako je njemu smrt bila prijelaz u vječnu slavu ostao je potpuno miran. Dozvao je obitelj da se oprosti.

Zanimljivosti

Festanjul tj. predstavnik grada u festi sv. Vlaha u Dubrovniku mora biti Hrvat rođen od Prevlake do Lastova, dobar vjernik i uzoran građanin.

Humor

Ispovjednik starijem gospodinu: – “U paklu će biti plač i škrgut zuba!” – “Ne brinem se jer plakati ne znam, a zubi su mi već davno poispadali.” – ovaj će na to.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)