Ribiči - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

riba-tava-ilustracija-clipartDva su čovjeka otišla na pecanje.

Jedan je bio iskusan ribič, a drugi nije.

Svaki put kad bi iskusni ribič uhvatio veliku ribu, stavio bi je u kutiju s ledom. A onaj drugi kad bi uhvatio veliku ribu, vraćao bi je u vodu.

Iskusni ribič je promatrao taj ritual, i na kraju dana, umoran od gledanja, upita ga: ”Zašto stalno vraćaš velike ribe?”

Drugi ribič odgovori: ”Zato što imam malu tavu.”

Ponekad smo i mi kao neiskusni ribič: odbacujemo velike planove, velike snove, velike poslove i velike prilike samo zato što je naša vjera premalena.

Pregleda: 860 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Idi ti umjesto mene - poučna priča
Idi ti umjesto mene - poučna priča

crkva_ilustracija1Neki je čovjek imao običaj nedjeljom reći svojoj ženi: „Ti idi u crkvu, pa moli i za sebe i za mene.“ Prijateljima je govorio: „Meni ne treba ići u crkvu. Moja žena moli za nas oboje.“ Jedne je noći taj čovjek usnuo san. Sa svojom ženom našao se pred rajskim vratima, očekujući da mu otvore. Vrata su se počela polako otvarati i on je začuo tajanstveni glas koji se obraćao njegovoj ženi: Ti možeš ući za vas oboje! Žena je ušla i vrata su se zatvorila. Čovjek je tada osjetio tako veliku tjeskobu da se probudio. Sljedeće nedjelje rekao je ženi: „Danas idem s tobom u crkvu.“

Kralj s jednim okom - kratka priča
Kralj s jednim okom - kratka priča

Bio jednom kralj koji je imao jedno oko i jednu nogu.

Jednog dana zatražio je da ga naslika neki od velikih slikara u kraljevstvu.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

– Tata ti si nogometaš pa ćeš me sigurno razumjeti. – Kaži sine. – Produžio sam ugovor s petim razredom na još godinu dana.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)