Bumbar - o postojanju Boga Novo!

0 preuzimanja

bumbar-fotografijaŽeleći ohrabriti one koji nemaju pouzdanja u svoje snage i sposobnosti Arthur Lassen je čovjeka usporedio s bumbarom: Tko god misli ili govori Ja to ne mogu!, sam si postavlja nepotrebne granice.

Bumbar ima površinu krila 0,7 četvornih centimetara nasuprot težine 1,2 grama. Prema aerodinamičnim zakonima bumbar ne može letjeti. Veličina, težina i oblik njegova tijela u odnosu na raspon njegovih krila, rezultiraju time da mu je letenje nemoguće.

No, budući da bumbar nije svjestan te znanstvene činjenice i da je sav usmjeren na postizanje svoga cilja, on ipak leti i svakodnevno skupi malo meda.

autor nepoznat

Pregleda: 2183 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Tajna istinske sreće
Tajna istinske sreće

Neki je mladić potrošio svoju baštinu koju je naslijedio. Kao što obično u takvim slučajevima biva, u trenutku kad je ostao bez novaca, otkrio je da je i bez prijatelja.

Apostolsko vjerovanje
Apostolsko vjerovanje

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,

Stvoritelja neba i zemlje.

Zanimljivosti

Jedan talenat teži oko 30 kg, a u novozavjetno vrijeme je postojao i dvostruki talenat koji je težio oko 60 kilograma.

Humor

“Velečasni, mogu li spasiti dušu ako za crkvu dam 10 000 kuna?” – pita škrtac na umoru. “Nisam siguran, ali ja bih na Vašem mjestu pokušao.”

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)