Dokaz da postoji Bog - jesi li kušao Isusa Novo!

0 preuzimanja

uskrsli_IsusNa Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno. Citirao je razne znanstvenike i teologe, te zaključio da je, pošto nema povijesnog dokaza uskrsnuća, vjerovanje Crkve krivo. Potom je zapitao ima li tko pitanja. Nakon kojih tridesetak sekundi jedan je stari čovjek, ustao u pozadini. "Doktore Tillich, ja imam jedno pitanje", rekao je dok su svi uperili svoj pogled u njega. Posegnuo je rukom u svoju vrećicu i izvadio jabuku, te ju počeo jesti. "Doktore Tillich ... (njam, njam, njam) ... moje pitanje je jednostavno ... (njam, njam, njam) ... nikada nisam pročitao knjige koje ste vi pročitali ... (njam, njam, njam) ... i ne znam napamet biblijske stihove na originalnom grčkom ... (njam, njam, njam)." Dovršio je jabuku. "Sve što želim znati je - da li je ova jabuka što sam je pojeo bila kisela ili slatka?"

Dr. Tillich je zastao na trenutak, te potom odgovorio: "Ne mogu Vam odgovoriti na to pitanje, jer ju nisam kušao." Starac je bacio ogrizak jabuke u svoju izgužvanu papirnatu vrećicu, pogledao dr. Tillicha i mrno rekao: "Niste kušali niti mog Isusa." Preko tisuću prisutnih nije se moglo suzdržati. Gomila je počela pljeskati i podvikivati s radošću. Dr. Tillich je zahvalio svojim slušateljima te odmah otišao.

Jesi li ti kušao Isusa?

" Kušajte i vidite kako dobar je Gospodin: blago čovjeku koji se njemu utječe "

(Ps 34,9)

Pregleda: 2523 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Vrijeme za sreću - sreća je putovanje
Vrijeme za sreću - sreća je putovanje
Sami sebe uvjeravamo da će život biti bolji kad se vjenčamo, dobijemo bebu, a zatim i drugu bebu. Onda smo frustrirani zato što djeca nisu dovoljno velika i bit ćemo zadovoljniji kada narastu. Nakon toga, isfrustrirani smo zato što imamo posla s pubertetlijama. Sigurno ćemo biti sretniji kada izađu iz tog razdoblja. Govorimo sebi da će nam život biti ispunjen kad se naš supružnik dozove pameti, kad kupimo novo auto, kad odemo na putovanje, ili kada odemo u mirovinu.

Prava je istina da ne postoji bolji trenutak za sreću od upravo ovog trenutka.

Tvoj život uvijek će biti ispunjen teškoćama. Najbolje je da to priznaš sebi i da odlučiš da uprkos svemu budeš sretan. Sreća je pravi put. Zato, čuvaj svaki trenutak koji imaš, i čuvaj ga još više zato što si ga podijelio sa nekim posebnim, dovoljno posebnim da bi provodio vrijeme s njim... i zapamti da vrijeme nikoga ne čeka.

Sreca1_ilustracijaZato, prestani čekati

da otplatiš auto;

da kupiš novu kuću; da ti dijeca odu od kuće; da nastaviš studij; da završiš studij; da izgubiš 10 kg; da dobiješ 10 kg; da se oženiš (udaš); da se razvedeš; da dobiješ djecu; da odeš u mirovinu; da dođe ljeto; da dođe proljeće; da dođe zima; da dođe jesen; da umreš.

NEMA BOLJEG TRENUTKA ZA SREĆU OD OVOGA. SREĆA JE PUT, A NE CILJ!

ZATO RADI KAO DA TI NOVAC NE TREBA; VOLI KAO DA NIKADA NISI BIO POVRIJEĐEN; I PLEŠI KAO DA TE NITKO NE GLEDA!
Traži se osoba za čuvanje djeteta
Traži se osoba za čuvanje djeteta

Beba do jedne godine: ležerna i opuštena osoba koja će s ljubavlju voditi brigu o bebi. Osoba koja uživa njihati i maziti bebu i presvlačiti je svaka tri sata, a potom strpljivo držati i hraniti dvadesetak minuta. Osoba koja rano ustaje i ima lagan san, spremna raditi u svim smjenama bez mogućnosti napredovanja. Diploma nije potrebna.

Dvije do tri godine: sportski tip, u dobroj formi, odličnih refleksa. Potrebno veliko strpljenje i silna energija. Radni dan 15 sati - bez stanke za ručak ili kavu (osim u slučaju da dijete spava). Potrebna sposobnost koncentracije za obavljanje poslova u uvjetima raznovrsnog ometanja pažnje. Prijeko potrebno poznavanje prve pomoći. Vozačka dozvola prednost.

Četiri do šest godina: stručnjak u podučavanju koji će osigurati poticajano, kreativno okruženje za učenje, pun ljubavi, prilagođen predškolskom uzrastu. Poželjno iskustvo u podučavanju umjetnosti, glazbe, sporta. Prednost imaju poznavatelji dječje psihologije, lingvistike i Montessori metode. Obavezno poznavanje barem jednog stranog jezika.

Sedam do dvanaest godina: prilika stručnjakinjama za sport i rekreaciju. Ulogu majke valja obavljati u radnoj sobi, blagovaonici i susjedstvu. Nužne komunikacijske vještine radi izlaženja na kraj s učiteljima, ravnateljem škole i roditeljima druge djece. Podrazumijeva se spremnost za razgovore o seksu, kao i o novoj matematici, astronomiji... Ne smije imati prigovore na blato, kolekcije kukaca i djecu iz susjedstva.

Trinaest do petnaest godina: specijalist za adolescentsku psihologiju s iskustvom u pripremanju velikih količina hrane. Tolerancija nužna. Taktičnost, tj. sposobnost uočavanja trenutaka kad je najbolje nestati - nužna. Poželjna nagluhost.

Osamnaestogodišnjaci: financijer koji će osiguravati novac, odjeću, CD-ove, a po mogućnosti i automobil. Savjeti nepotrebni. Kandidatkinja ima dovoljno vremena za dodatni posao koji će donositi dobre prihode. Posao je na neodređeno vrijeme.

prema Melem za žensku dušu - Canfield i sur.

Zanimljivosti

List papirusa koji se izrađivao slaganjem, prešanjem i sušenjem tankih vlakana odrezanih ispod kore bio je bjelkaste boje a s vremenom bi požutio.

Humor

– Ivice, reci jednu poslovicu. – učitelj će. – Tko ne radi ne treba ni da jede! – Bravo, Ivice! Reci nam još jednu. – Pametnom je i jedna dosta!

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)