Dvije oporuke - priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

Bilo je to u Frankfurtu, prije određenoga broja godina. Umro je veoma bogat čovjek, bez bližih srodnika. Radoznalci su se pitali tko će naslijediti njegove milijune. oporuka_ilustracijaPokojnik je ostavio dvije oporuke. Jedna se imala otvoriti odmah nakon smrti, a druga nakon pokopa. U prvoj je pisalo: Želim da me pokopate sutra u četiri sata ujutro. Ispuniše tu neobičnu želju. Oko lijesa se okupilo petero ljudi. Otvorena je druga oporuka: Želim da se moja imovina ravnopravno podijeli među one koji su se okupili na mome ukopu. Tih je petero ljudi imalo sreću. Mogli bismo im i zavidjeti... Ali mi imamo puno više! Nedjeljom nas okuplja Isusova oporuka: OVO ČINITE MENI NA SPOMEN!
Pregleda: 969 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Je li ti potreban taj kamen? - poučna priča
Je li ti potreban taj kamen? - poučna priča
vreca_krumpira_ilustracijaPitao je učenik učitelja: „Tako si mudar, uvijek dobro raspoložen, nikada se ne ljutiš. Pomozi mi da i ja postanem takav.“ Učitelj je pristao i zamolio učenika da donese krumpir i jednu prozirnu vreću. „Kada se na nekoga naljutiš i sakriješ svoju uvrijeđenost“ - reče učitelj - „uzmi jedan krumpir pa s jedne njegove strane napiši svoje ime, a s druge ime čovjeka s kojim si se posvađao, a onda stavi krumpir u vreću.“ „I to je sve?“ - upita učenik iznenađeno. „Ne“ - odgovori učitelj - „moraš uvijek sa sobom nositi tu vreću, i svaki put kada se osjetiš uvrijeđeno, stavi u nju krumpir.“ Učenik je pristao. Prošlo je neko vrijeme. Vreća se punila krumpirima i postala poprilično teška. Postalo je nezgodno nositi sa sobom. Uz to, krumpiri su se počeli kvariti. Neki su proklijali, a neki istrulili i širili neugodan miris. Učenik je došao kod učitelja i rekao: „Nemoguće je ovo nositi sa sobom. Vreća je jako teška, a i krumpir se kvari. Predloži mi nešto drugo.“ Ali učitelj je odgovorio: „To isto događa se i u tvojoj duši. Kada se na nekoga naljutiš, uvrijediš, u tvojoj duši se stvara težak kamen iako ti to odmah ne primjećuješ. Zatim kamen postaje sve veći. Postupci se pretvaraju u navike, navike u karakter koji rađa poroke koji zaudaraju. I na taj teret lako bismo zaboravili da nije toliko težak jer ga stalno nosimo sa sobom. Dao sam ti mogućnost da promatraš cijeli taj proces sa strane. Svaki put kada se odlučiš uvrijediti ili nekome želiš nanijeti uvredu razmisli je li ti taj kamen potreban.“

preuzeto sa duhidusa.wordpress.com

Dvanaest apostola
Dvanaest apostola

apostoli_vjeronaukPrvi Šimun Petar-Stijena on je zvan, Jakov pak je drugi ko Sin groma znan.

Brat Jakovljev Ivan dobro poznat svim, Andrija je s Petrom istog oca sin.

Betsaida selo Filipov je kraj, Natanael Bartul prozvao se, znaj.

Jakov je još jedan, al' je mlađi on, Sumnjivac je Toma poznat baš po tom.

Toma brata ima Judu Tadeja, Tu je još i Levi, prozvan Matija.

A sad je na redu Šimun Buntovnik I na kraju jadni Juda Izdajnik.

Zanimljivosti

Ključeve crkve sv. groba u Jeruzlemu od 1246. godine čuvaju muslimani. Jedna muslimanska obitelj čuva ključeve, a druga ima pravo otvoriti vrata.

Humor

Bila jednom četvorica po imenu Svatko, Netko, Bilo tko i Nitko. Trebalo je obaviti jedan vrlo važan posao i Svatko je mislio da će ga Netko obaviti. Bilo tko je to mogao učiniti, a Nitko nije htio. Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilo tko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne želi obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije učinio ono što je mogao napraviti Bilo tko.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )