List koji je htio biti vođa Novo!

0 preuzimanja

List_na_kisi_animacija Bila jednom mlada i napredna stabljika. Imala je točno četiri lista koja su blještala u rosi pod snopom sunčanih zraka. Listovi su bili prijatelji i često su međusobno čavrljali. Jednog dana najveći i najljepši list (na neki se način nametnuo kao "vođa" ostalima) proglasi da ne želi primati vodu. Ostala tri lista bila su tako dobre volje (ili pak tako slabi) te su se i oni pridružili ideji svoga druga. Napravili su neku vrst kišobrana: dok je sjalo sunce, kišobran je bio zatvoren, ali čim bi udarila kiša, on se otvarao. Biljka je pod tim kišobranom slabila i na kraju uvenula. Vjetar je konačno odnio sva četiri lista. Kad svi počnu misliti, obično ne misle daleko. Ima "malih" ljudi koji kažu puno i svojim naoko beznačajnim riječima. Ima "velikih" koji su veliki zato jer im se "mali" ne znaju suprostaviti ili pak nisu dovoljno hrabri da iznesu svoja mišljenja. To je opasna igra.

B. Ferrero "Priče iz pustinje"

Pregleda: 854 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Kako izgleda slon? - bramanska legenda
Kako izgleda slon? - bramanska legenda

U jedno selo u kojem stanuju slijepci jednog dana zalutao slon... Slijepci su istina puno toga čuli o slonovima, ali slona nikada nisu vidjeli niti su mogli zamisliti kako slon izgleda.

Ivan Bosco i kočijaš
Ivan Bosco i kočijaš
Ivan-don-Bosco-crtezJednog dana don Bosco je kočijom krenuo u posjet zavodu za dječake za koje se brinuo. Putem reče kočijašu: - Lijepog konja imate. - Istina. Svaki dan ga timarim oko dva sata. - A koliko vremena dnevno potrošite za svoju dušu? - Nemam vremena, velečasni, imam toliko posla. Stalno sam na ulici, brinem se za konja, kočiju... - Ja bi onda više volio biti vaš konj nego vaša duša! - reče don Bosco.

Zanimljivosti

Jedino Michelangelovo djelo koje je napustilo Italiju za njegova života je mramorna Bogorodica s djetetom koja se nalazi u crkvi Notre Dame u Brugge-u u Belgiji. Katolički Brugge ukrašava 600 malih kipova Majke Božje od kojih je Michelangelova Bogorodica s djetetom najljepši.

Humor

Raspravljaju se Adam i Eva. Eva kaže: – Varaš me sa drugom ženom! Adam će: – Ma kojom drugom, kad si ti jedina žena na svijetu?! Te noći, Adama osjeti da ga Eva dodiruje po stomaku. Pita je on: – Što radiš u ovo doba? Eva odgovori: – Šuti, brojim ti rebra!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)