Zapitaj se - Alfred Nobel Novo!

0 preuzimanja

Alfred_Nobel_zlatnikPrije nekih stotinu godina čovjek je pogledao u jutarnje izdanje novina i na iznenađenje i užas, pročitao među osmrtnicama svoje ime. Zapitao se: “Jesam li ovdje ili sam tamo?” U osmrtnicama je između ostalog pisalo “Umro je kralj eksploziva” i “Trgovac smrti”. Ovaj čovjek je izumio dinamit i kad je pročitao “trgovac smrti” zapitao se: “Hoće li me po ovome pamtiti?” Ne, nije želio da ga pamte po tome i počeo je raditi na postizanju mira u svijetu. Njegovo ime je bilo Alfred Nobel. Danas ga svi znaju po Nobelovoj nagradi. Svatko od nas bi se poput Nobela trebao zapitati o vrijednostima koje ga pokreću: Što će ostati iza mene? Po čemu će me ljudi pamtiti? Hoće li me spominjati po dobru? Hoće li me se sjećati s ljubavlju i poštovanjem? Hoću li ikome nedostajati?

autor nepoznat

Pregleda: 923 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Siroti kršćani
Siroti kršćani

simboli-krscanstvo-riba-kriz- Imaju Bibliju, ali svoju duhovnu hranu uzimaju iz novina. - Govore i pjevaju o miru, ali ga nemaju, niti se trude da ga dobiju. - Mole se da dođe Nebesko kraljevstvo, ali sami zatvaraju put svojim tjelesnim životom. - Slušaju propovijedi o samoodricanju, ali se hrane slatkišima i oblače u sjaj i raskoš. - Slave Isusa svojim ustima, a istovremeno izjavljuju da se ono što je Isus rekao ne može ostvariti danas. - Govore drugima o radosti spasenja, a sami su uvijek žalosni. - Tvrde da Isus nosi sva naša bremena, a padaju pod teretom kojeg su sami sebi nametnuli. - Sugovornicima govore o ljepotama Neba, a svako jutro se bude zadovoljni što još nisu morali otići sa zemlje. autor nepoznat

Savjeti za dobar život
Savjeti za dobar život
danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.

Zanimljivosti

U Brazilu sa 2,5 milijuna djece i mladih radi 492 370 vjeroučitelja.

Humor

– Koliko Microsoftovih programera treba da zamijene žarulju? – Ni jedan. Oni mrak proglase standardom.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)