Proljeće u srcima - priča o osobama koje trebaju našu pomoć Novo!

0 preuzimanja

proljece_animacijaČovjek slijepac sjedio je na stepenicama pred jednom zgradom. Do nogu je stavio šešir, a ispred njega papir na kojemu je pisalo: “Slijep sam, pomozite mi, molim vas". Novinar, koji je onuda prolazio, zaustavio se i primijetio da je u šešir ubačeno samo par novčića. Nagnuo se, ubacio i on par novčića i bez traženja dopuštenja, uzeo papir, okrenuo ga i napisao novi tekst. Tog istog popodneva novinar je navratio do slijepca i primijetio da je šešir gotovo pun sitniša i novčanica… Slijepac je prepoznao korak čovjeka i upitao ga nije li možda on onaj koji je napisao novi tekst na papiru i što je napisao?! Novinar odgovori: “Ništa što ne bi bilo istinito - prepisao sam tvoje riječi ali na drugačiji način", nasmiješio se i nastavio put. Slijepac nije nikad doznao da je na njegovu komadiću papira pisalo: “Danas je proljeće…a ja ga ne mogu vidjeti".

Pregleda: 2210 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Desiderata
Desiderata

[caption id="attachment_1476" align="aligncenter" width="373"]sveti_pavao_baltimor crkva sv. Pavla u Baltimoreu u kojoj je Desiderata pronađena 1692.[/caption]

Kročite smireno kroz buku i strku i ne poželite mir koji donosi vječna tišina.

Trudite se, ali bez potčinjavanja, da budete u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govorite svoju istinu tiho i jasno i slušajte što vam drugi govore, jer čak i dosadni i neuki imaju svoju priču. Izbjegavajte glasne i agresivne osobe - one uznemiravaju dušu! Uspoređujući sebe s drugima možete postati sujetni i ogorčeni, jer će uvijek biti gorih i boljih od vas. Uživajte u svojim dostignućima i svojim planovima. Vodite računa o svom zvanju ma koliko skromno bilo, jer to je nešto stvarno što posjedujete u ovom nemirnom i promjenjivom vremenu. Budite svoji! Posebno ne iskazujte lažnu naklonost niti budite cinični u ljubavi. Unatoč svim prevarama i razočaranjima ljubav uvijek iz početka niče poput trave. Brižljivo postupajte sa iskustvom koje vam donose godine i dostojanstveno im predajte mladost. Razvijajte snagu duha da vas zaštiti od iznenadnih nedaća. Ne budite sebe sumnjama i negativnim razmišljanjima - previše je strahova rođeno u samoći i premorenosti životom. Ispod zdrave discipline budite nježni prema sebi. Vi ste dijete svemira i jednako kao stabla i zvijezde i vi imate pravo biti ovdje. I bez obzira da li je to vama jasno ili ne, svemir se razvija točno onako kako treba. Zato, budite u miru Božjem, ma što za vas on bio, i ma kakvi bili vaši zadaci u ovoj ludnici, sačuvajte miru u svojoj duši. Sa svim svojim prevarama, svojom istrošenošću i promašenim snovima - ovo je još uvijek predivan svijet. Čuvajte sebe. Uložite sve što imate i jeste - i budite sretni.

Vjeronauk - nedjelja
Vjeronauk - nedjelja
farmer_animacijaNeki je seljak kudio susjeda što gubi vrijeme odlazeći u crkvu umjesto da radi nešto korisno. Ovaj mu odgovori: “Što bi rekao da ja ako imam sedam kuna usput nekom siromahu dam šest?” Da siromah mora biti za hvalan zbog primljenog dara. “A ako bi taj, umjesto da mi zahvali, tražio i sedmu kunu?” upita pobožni susjed. “Ma, zaslužio je batine, a ne novac!” Ali ti baš tako radiš! Bog ti je dao šest dana za rad, a sedmi za odmor i zahvaljivanje. A ti, umjesto da ga poštuješ zbog primljenog, želiš mu ukrasti i taj sedmi dan.

Zanimljivosti

Naši zaposlenici rade mnogo i sretni su, objasnio je Thomas Kuwatch menadžer tvrtke. Troje radnika otpušteno je, a dvoje je dalo otkaz ne mogavši podnijeti toliku sreću.

Humor

Djed veli unuku: ‘Sakrij se brzo, evo nastavnika, a danas nisi išao u školu!’ A unuk će: ‘Bolje se ti sakrij, ja sam im javio da si ti jutros umro!’

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)