Neodgovorni liječnik Novo!

0 preuzimanja

lijecnik_poucna_prica_clipartJednog su liječnika pozvali da hitno dođe u bolnicu operirati bolesnog dječaka. Došao je žurno; odmah na ulazu zaogrnuo se kirurškim ogrtačem i uputio ravno u salu za operacije. U hodniku ispred sale zatekao je bijesna dječakovog oca. Čim je čovjek vidio liječnika, počeo se derati na njega: “Zašto vam je trebalo toliko dugo?! Zar ne znate da je život moga sina u opasnosti?! Gdje vam je osjećaj odgovornosti? Kakav ste vi liječnik???” „Čim sam dobio poziv uputio sam se u bolnicu. Nisam mogao brže stići. A sada bih vas zamolio da se smirite kako bih mogao u miru obaviti svoj posao” rekao je liječnik. “Da se smirim?! Ja da se smirim?! A što da je vaš sin u toj prostoriji sada, biste li se vi smirili?? Da vaš sin umire, kako biste se vi ponašali???” bijesno je uzvratio otac. Operacija je dugo trajala. Liječnik je nakon nekoliko sati izašao s riječima: “Hvala Bogu, vaš sin je izvan životne opasnosti!” Ne čekajući reakciju dječakova oca, liječnik je izjurio iz bolnice govoreći: “Ako imate pitanja, obratite se sestri.” “Zašto je ovaj liječnik ovako arogantan??!! Nije mogao pričekati ni minutu da ga upitam za stanje svoga djeteta!?!” pitao je otac čim je ugledao medicinsku sestru. Sestra mu je odgovorila: ”Njegov sin je prekjučer poginuo. Bio je na pokopu kad sam ga pozvala radi hitne operacije vašeg.” Ne sudi drugoga dok u njegovim cipelama nisi barem pola sata hodao njegovim putem.

autor nepoznat

Pregleda: 726 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Dva izbora
Dva izbora

Što bi ti napravio/la?....pred tobom je izbor. Ne traži pouku jer ne postoji.

Ali ipak pročitaj. Moje pitanje glasi: Bi li izabrao isto?

Božje uho
Božje uho

Sin bogatoga američkog bijelca upita kćerku crnopute sluškinje: - Jenny, moliš li se ti Bogu?

Zanimljivosti

Najveći Kristov kip na svijetu je betonski kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru (30m). Nalazi se na planini Corcovado s pogledom na gradsku luku. Svojim raširenim rukama Krist blagoslivlje grad.

Humor

Pastoru umrla žena i on se nije osjećao sposobnim održati službu. Biskupu je poslao telegram: JUČER MI JE UMRLA ŽENA! MOLIM POŠALJITE ZAMJENU ZA IDUĆU NEDJELJU.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)