Paco, vrati se kući Novo!

0 preuzimanja

crkva_ilustracija3U malom španjolskom gradiću čovjek po imenu Jorge žestoko se posvađao sa svojim mladim sinom Pacom. Slijedećeg je dana Jorge otkrio da je Pacov krevet prazan - momak je pobjegao od kuće. Prepun grižnje savjesti Jorge je preispitao svoju savjest i shvatio da mu je sin važniji od svega ostaloga. Jorge je otišao do poznate trgovine u središtu grada i tamo postavio veliki natpis na kojem je pisalo: Paco, vrati se kući. Volim te. Čekaj me ovdje sutra ujutro. Slijedećeg jutra Jorge je otišao do trgovine gdje je našao ni manje ni više nego sedam mladića s imenom Paco koji su također pobjegli od kuće. Svi su oni odgovorili pozivu ljubavi, nadajući se da ih njihov otac zove kući širom raširenih ruku.

Alan Cohen

Kad god pobjegneš od kuće Oca nebeskog pogledaj križ i sjeti se da se uvijek možeš vratiti kući.

Može li ti itko uvjerljivije reći VOLIM TE?

Pregleda: 2475 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Svađa dvojice monaha
Svađa dvojice monaha

Bila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živjeli u istom samostanu, a da se nijednom nisu posvađali.

Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi
Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi

Jednom su upitali Zenona iz Eleje (da, onog s paradoksom o Ahileju i kornjači), mogu li se i «mudre glave» također zaljubiti. - Naravno! – odgovorio je ovaj.

Zanimljivosti

Saladinov brat Malek al-Adel Seifed-Din koji je izgubio osjetilo mirisa doživio je čudesno ozdravljenje za vrijeme hodočašća Gospi od Saidnaya (marijansko svetište 20 km od Damaska). U znak zahvalnosti poklonio je svetištu zlatnu ružu ukrašenu draguljima od koje je kako tradicija pripovijeda zamirisala cijela Sirijska pustinja. Ova se tradicija povezuje sa zazivom “Ružo otajstvena”.

Humor

Na satu vjeronauka. – Koji su grijesi propusta? – Oni koje smo zaboravili učiniti!

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)