Zašto ići u crkvu - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Čovjek koji je redovito išao u crkvu napisao je novinski članak u kojem se požalio da nema smisla ići u crkvu svake nedjelje. Išao sam u crkvu 30 godina, i u tom vremenu čuo sam oko 3 000 propovijedi. No, skoro da se mogu zakleti: ne sjećam se nijedne. Zbog toga mislim da je gubljenje vremena ići svake nedjelje u crkvu.

crkva_ilustracija2

Javljali su se mnogi, raspravljali, izricali svoje mišljenje. Jedan je čovjek rekao: Oženjen sam već 30 godina. U tom je vremenu moja žena napravila oko 32 000 jela. No, mogu se zakleti: ne mogu ponoviti kompletan jelovnik ni za jedan od tih obroka. Ali svaki me obrok hranio i davao mi potrebnu snagu. Da mi moja žena nije spremala hranu, fizički bih bio mrtav. Isto tako, da nisam išao u crkvu, bio bih duhovno mrtav.

Pregleda: 1861 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Zanimljivosti

U O.Š. grofa Janka Draškovića u Zagrebu postoji povelika zbirka učeničkih šalabahtera. Za ovu zanimljivu zbirku se brine prof. hrvatskog jezika Tilda Raić – Ergović a u popunjavanju joj pomažu kolege iz škole.

Humor

Škrtac na umoru, žali se svećeniku, prije ispovijedi, da bi mu bilo lakše otići s ovoga svijeta kada bi mogao ponijeti i svoj novac. Ispovjednik ga tješi riječima: Novac bi Vam tamo ionako izgorio ili bi se rastopio.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)