Žličica - o pripravi za smrt Novo!

0 preuzimanja

U bolnici svećenik posjećuje jednu dragu staricu: - Kako ste danas, bako? - Dragi moj župniče, dobro je. Što ću se žaliti, već sam stara. Gospodin mi je podario divan život i ja sam spremna za vječnost. Željela bih vas nešto zamoliti. Kada umrem neka me pokopaju sa žličicom u ruci. - Sa žličicom?! Oprostite, ali zašto sa žličicom? - Još kada sam bila sasvim mala, uvijek sam rado sjedala za blagdanski stol, na ručkove i večere. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. Ne razumijem?!? - reče župnik - Pa najbolje uvijek dolazi na kraju. – odgovori starica Kada ljudi budu prolazili pored mog lijesa i kad se zapitaju što će mi žličica u ruci... recite im da imam žličicu jer me tek sad čeka ono najbolje!

Pregleda: 1867 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Priča o vjetru i vojniku
Priča o vjetru i vojniku

"Počeo je rat, otac je otišao daleko u planine...

- Sinko, a kako ću znati jesi li živ? - upitala ga, tužna, na rastanku majka.

Zbogom, laku noć ili dobro jutro
Zbogom, laku noć ili dobro jutro

Jednog je pobožnog čovjeka pregazio automobil. U bolnici su mu rekli da će živjeti još samo nekoliko sati. Kako je njemu smrt bila prijelaz u vječnu slavu ostao je potpuno miran. Dozvao je obitelj da se oprosti.

Zanimljivosti

Franjevci su sliku Čudotvorne Gospe Sinjske, nakon što su je donijeli iz Rame, nekoliko godina čuvali na tajnom mjestu u Velom Varošu u Splitu, u Klisu, te u Dugopolju, jer je Sinj bio porušen.

Humor

– Oče, vjerujete li zaista, da je Jona bio tri dana i tri noći u utrobi ribe? – Ne znam, ali pitat ću ga kad dođem u Nebo. – Ali, možda on nije u Nebu. – Onda ga Vi pitajte.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)