Okrutna priča - o krađi Novo!

0 preuzimanja

lopov-ilustracijaNeki je dječak počeo krasti.

Saznalo se to i njega uplaši pomisao na oca koji bijaše pošten i cijenjen čovjek.

Te večeri u obitelji je bilo veoma napeto. Nakon večere otac i sin su ostali sami. Dječak je drhtao u iščekivanju. Otac cijele večeri nije progovorio ni riječi. Iznenada je ustao i prišao ognjištu. Iz vatre je izvadio željezni žarač kojim se potiče vatra i prišao stolu. Stavio je svoju lijevu šaku na stol i ne rekavši ni riječi, probio je užarenim žaračem.

Dječak nikada u životu nije više ništa ukrao.

Okrutna je to priča, naravno. Ali, pogledaš li raspelo, što pomisliš?

B. Ferrero

 

Pregleda: 2731 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Prosjak
Prosjak

- 6 kuna! - reče prodavačica na kiosku. Platio sam i uzeo jutarnje izdanje novina. Stavio sam ih pod ruku i krenuo prema svom omiljenom kafiću. Iako je bilo rano nedjeljno prijepodne, dan je bio topao. Rana jesen ili kasno ljeto.

Molitva majke Tereze
Molitva majke Tereze
majka_tereza_ilustracijaČovjek je nerazuman, nelogičan, sebičan. Nije važno, voli ga! Ako činiš dobro, pripisat će to tvojim sebičnim ciljevima. Nije važno, čini dobro! Ako ostvaruješ svoje ciljeve, naći ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje. Nije važno, ostvaruj svoje ciljeve! Dobro koje činiš, sutra će biti zaboravljeno. Nije važno, čini dobro! Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim. Nije važno, budi iskren i pošten! Ono što si godinama stvarao u času bi moglo razrušeno biti. Nije važno, stvaraj! Ako pomažeš ljudima, možeš loše proći. Nije važno, pomaži im! Daješ svijetu najbolje od sebe, a on će ti uzvratiti udarcima. Nije važno, daj najbolje od sebe! (Natpis na zidu u Shishu Bhavanu, domu za djecu u Calcutti koji je osnovala Majka Tereza)

Zanimljivosti

Statistike pokazuju da ljudi koji najčešće ginu u pljačkama banaka jesu pljačkaši.Dakle, ne kradi i smanjiti ćeš rizik da budeš ubijen u pljački banke.

Humor

Ivica: Uf, uf, uf! Želim gledati TV, želim ići vani, želim ići na facebook… Umoran sam od zadaća. Preumoran! Majka: Ne pričaj gluposti, nego napravi domaći. JOŠ NITKO NIJE UMRO OD UČENJA. Nije, ali zašto riskirati da baš ja budem prvi?

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)