Tri pitanja - priča o postojanju Boga Novo!

0 preuzimanja

Neki mladić postavio čovjeku vjerniku tri pitanja: 3D Fragezeichen, Figur, Comic

1. Postoji li Bog? Ako postoji, pokaži mi ga.

2. Što je sudbina?

3. Zašto je đavao u paklu? Njemu koji je je i sam satkan od zloće, patnje i očaja pakao neće nimalo naškoditi.

Čovjek na to snažno ošamari mladića po licu. Mladić osjetivši bol upita: zašto ste se naljutili na mene? Nisam ljut. Šamar je moj odgovor na tvoja pitanja. - Reci mi kako se osjećaš nakon što sam te ošamario? - Osjećam bol. - Vjeruješ li da bol postoji? - Da. - Pokaži mi oblik bola! - Ne mogu. To je moj odgovor na prvo pitanje. Božju prisutnost osjećamo iako ga ne vidimo. - Jesi li sinoć sanjao da ću te ošamariti? - Ne. - Jesi li ikad pomislio da ćeš danas od mene dobiti šamar? - Ne. To je sudbina. Moj odgovor na drugo pitanje. - Od čega je stvorena moja ruka kojom sam te ošamario? - Od mesa. - A tvoje lice, od čega je ono? - Od mesa. - Što osjećaš nakon što sam te ošamario? - Bol. To je moj odgovor na treće pitanje. Iako su i đavao i pakao satkani od zloće, patnje i očaja, Pakao je i za đavla vrlo Bolno mjesto.

autor nepoznat

 

Pregleda: 1876 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Samo biseri
Samo biseri

Jedne večeri dva trgovca biserjem u isto vrijeme stigla su u konačište za karavane u pustinji. Obojica su bila zbunjena zbog nazočnosti drugoga, i dok je jedan od njih rastovarivao devu, nije mogao odoljeti napasti da mu, kao slučajno, na zemlju padne veliki biser.

Spot za prodaju mira
Spot za prodaju mira
mir-ilustracijaOvo je tekst spota koji je nedavno prikazan u kinu. Na bijelom ekranu je pisalo: U ovom spotu nema zgodnih djevojaka u kostimima, nema psića, nema slatke dječice, nema novorođenčadi. U ovom spotu nema zaljubljenih nema poljubaca, nema obitelji koja doručkuje. U ovom spotu nema specijalnih efekata, niti poznatih osoba niti pak manekenki. Zato što ovaj spot nudi na prodaju jedan proizvod za koga nikoga ne treba uvjeravati da ga kupi. To je proizvod koji želiš imati i koji si vjerojatno već kupio a danas ga više ni nema u prodaji. To je proizvod koji nema svoju marku, nema slogan, niti promociju. Bilo bi lijepo da se ovaj spot prikaže u cijelom svijetu jer proizvod koji želi prodati je M I R! A budući da ga ljudi kojima je potreban ne mogu kupiti učini ovako: uzmi malo mira kojega još imaš u svojoj kući, i koristi ga na ulici, u prometu... koristi ga dok čekaš u redu u pošti, na radnom mjestu, na stadionu... Mir je zanimljiv proizvod! Što se više koristi više ga ima. I budu li ga svi koristili doći će dan u kojem neće trebati raditi spot za kupnju mira. Prodaj MIR kad god možeš. autor nepoznat

Zanimljivosti

Najveće zvono na svijetu teži 160 tona, visoko je 6,14 metara i ima promjer 6,6 metara, a izloženo je u Moskovskom Kremlju.

Humor

Stvori Bog muškarca. Pogleda ga i reče: *“Lijepo si ispao. Zadovoljan sam.” *A onda stvori ženu. *Pogleda je pomno i reče: *“E, ti ćeš se morati šminkati.”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)