Naravno i nadnaravno Novo!

0 preuzimanja

vrecaStarče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac. Tko gurne ruku u vreću s brašnom, izvadit će brašno! A tko pruži ruku u vreću soli, izvadit će sol. - Da - prigovori čovjek - ali stvar je u tome da neki tvrde kako je vreća soli zapravo prazna! - To je bar jednostavno. Gurni ruku do dna, pa ćeš znati. - Do dna?- zine čovjek i ostane zamišljen. - A kako drugačije? Ako ideš samo do pola, nećeš nikad biti siguran ni u što! - Starac zatim pogleda svog sugovornika s velikim mirom. -To ili vjeruj onome čija je vreća.

Božidar Prosenjak

Pregleda: 1003 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Ulje od bakalara za psa - poučna priča
Ulje od bakalara za psa - poučna priča

PASČovjek je počeo svom psu davati velike količine ulja od bakalara jer je čuo da je to dobro za pse. Svaki bi dan među koljenima držao glavu psa koji se bunio, silom bi mu otvarao usta i niz grlo mu izlio tekućinu. Jednog se dana pas otrgnuo i po podu prolio ulje. Potom se, na veliko čovjekovo iznenađenje, vratio i lizao žlicu. Tada mu je sinulo da se pas nije bunio protiv ribljeg ulja, nego protiv načina na koji mu ga je davao.

Antony de Mello

Bijeli i crni kamenčić
Bijeli i crni kamenčić

U davna vremena nekom se trgovcu dogodila nesreća da je bankaru dugovao veliki novac.

Bankar, star i mrzovoljan čovjek predloži dogovor: trgovcu će otpisati dug, ako zauzvrat dobije ruku njegove kćeri.

Zanimljivosti

Židovi su Pilata tužili caru zato što je postavio zlatne grbove carstva na svoju palaču u Jeruzalemu što je vrijeđalo njihove vjerske osjećaje i Tiberije je naredio da se grbovi premjeste u Cezareju u kojoj je bilo glavno upraviteljevo sjedište.

Humor

Umre muž. Nakon nekoliko mjeseci umre i žena i dolazi u raj. Čim je ugledala muža potrči k njemu: – Ljubavi, opet smo zajedno! – NE! Jasno je bilo rečeno: “Dok vas smrt ne rastavi”! na to će muž

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)