Ništa ne pada s neba Novo!

0 preuzimanja

dvorska_luda_kraljica_animacija

Ima jedna stara priča o mađioničaru koji je pred kraljem izvodio svoje majstorije.
Svi su se divili čudima koja je izvodio, a sam je kralj uzviknuo: "O kakva li čuda!" No, jedan od knezova reče: "Veličanstvo, nijedna vještina ne pada s neba! Sve je ovo rezultat velike marljivosti i vježbanja." Uvjeren kako je u pravu ("čovjek je talentiran ili nije!", a ujedno bijesan što mu knez proturječi, kralj će: "Ti, nemaš nikakva dara! U tamnicu! A da ne budeš osamljen, dat ću ti nekog tebi ravna!" I strpa ga u tamnicu s jednim - teletom. Knez je svaki dan dizao tele, nosio ga po ćeliji, uz i niz stepenice. (Tako je valjda nastao body-building.) Tele je izraslo u ogromna bika, kad, sjeti se kralj svoga zatočenika i dade ga dovesti. Dođe knez, a na rukama nosi svoga tamničkog druga. Kralj ne mogaše svladati čuđenje: "O, kakva li čuda!" I knez odgovori opet istim riječima: "Veličanstvo, nijedna vještina ne pada s neba! Sve je ovo rezultat velike marljivosti i vježbanja."

iz "Razgovori sa zrcalom"

Pregleda: 985 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Ivan Bosco i kočijaš
Ivan Bosco i kočijaš
Ivan-don-Bosco-crtezJednog dana don Bosco je kočijom krenuo u posjet zavodu za dječake za koje se brinuo. Putem reče kočijašu: - Lijepog konja imate. - Istina. Svaki dan ga timarim oko dva sata. - A koliko vremena dnevno potrošite za svoju dušu? - Nemam vremena, velečasni, imam toliko posla. Stalno sam na ulici, brinem se za konja, kočiju... - Ja bi onda više volio biti vaš konj nego vaša duša! - reče don Bosco.
Staklenka džema - priča o odgoju
Staklenka džema - priča o odgoju

priča o odgoju

kolica_ilustracijaIza bake u redu pred blagajnom stajala je mlađa žena s nestašnim sinom od 9-10 godina. Sin je stalno gurao majčina kolica koja su nekoliko puta udarila baku po nogama. Baka se okrenu dječaku i zamoli ga da je prestane udarati. Budući da ju je nastavio udarati, baka se okrenu njegovoj majci i reče: - “Zar ne možete reći sinu da me ne udara?”

Mlada gospođa odgovari: “Ne. Moja metoda odgoja mu dopušta slobodu da radi što god poželi, sve dok do njegove svijesti ne dođe da to što radi drugima ne odgovara ili im šteti.”

U redu iza mlade žene s djetetom stajao je mladić od nekih 20-ak godina, i pažljivo slušao. U ruci je držao staklenku džema. Kad je dama završila objašnjenje svojih odgojnih metoda, on otvori poklopac i mirno istrese džem mladoj dami na glavu. Bijesna žena se okrenu, a on odgovari: - “Znate gospođo, i ja sam odgajan u slobodi kao i vaš sin.”

Starica se veselo okrenu blagajnici: - “Molim vas, stavite ovu staklenku džema na moj račun.”

Zanimljivosti

TRISKAIDEKAFOBIJA je strah od broja 13, a PARASKEVIDEKATRIAFOBIJA je strah od petka 13.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)