O stvaranju Novo!

0 preuzimanja

Priča jedan američki profesor: "Ja sam biolog. Svakoga dana proučavam čudesa života od najsitnije biljčice do najvećih životinja i čovjeka. Uvijek iznova divim se tajnama stvaranja.

Imam jednog prijatelja astronoma. On proboravi noći i noći iza teleskopa proučavajući milijarde zvijezda i planeta.

Jedne noći me povede sa sobom u zvjezdarnicu i pokaže mi malu svijetlu mrlju na svodu. Zatim me pozove da to pogledam kroz divovski dalekozor. Prizor je bio veličanstven: svijetla mrlja pokazala se kao nevjerojatno mnoštvo većih i manjih zvijezda u obliku gigantske spirale. Astronom mi protumači da je tu riječ o jednoj galaksiji s otprilike stotinu milijardi sunčanih sustava.

Osjećao sam se tako sitan i malen pred takvom veličinom stvaranja. Tko je načinio sve te zvijezde?- morao sam upitati svoga prijatelja. - Nitko. Nastale su same od sebe, odgovorio je on. Moj je prijatelj, naime, ateist - on ne vjeruje da postoji Bog Stvoritelj.

Malo nakon toga pozvao sam njega k sebi na večeru. U svom stanu imam obješen kompletan model sunčanog sustava sa svim planetama.

Moj je prijatelj bio izvan sebe od čuđenja: Takvo nešto!, klicao je. Svaki planet ide točno po svojoj putanji oko sunca. To vam je izvanredno uspjelo. Tko je to načinio?

Pogledao sam ga smiješeći se i odgovorio: "N I T K O. NASTALO JE SAMO OD SEBE."

 

Pregleda: 2318 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 19. 11. 2019.

Zanimljivosti

“Sagradimo katedralu koja će biti tako velika da će svi koji je vide pomisliti da smo ludi” bio je 1401. godine moto za gradnju katedrale sv. Marije koja je izgrađena kao treća po veličini crkva u Europi.

Humor

Na satu vjeronauka. – Koji su grijesi propusta? – Oni koje smo zaboravili učiniti!

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)