Dragi kamen – unutarnja sloboda pps

368 preuzimanja

Dragi kamen – unutarnja sloboda pps

Čovjek je došao mudrom starcu i zatražio kamen koji će mu omogućiti bogatstvo za cijeli život. Kad ga je dobio nije mogao ni oka sklopiti već…

Veličina: 775.5 KB
Pregleda: 2262 Pregleda
Preuzimanje: 368 puta
Ažurirano: 17. 08. 2017.

Slični dokumenti

Ribiči – pps poučna priča o pouzdanju u Boga
Ribiči – pps poučna priča o pouzdanju u Boga

Kad je iskusni ribič upitao neiskusnog zašto velike ribe vraća u vodu, ovaj je odgovorio kako ima malu tavu. Često se i mi tako ponašamo u odnosu prema Bogu. Zato ne govori Bogu kako imaš velike probleme nego problemima kako imaš velikoga Boga.

Priča o greškama – pps
Priča o greškama – pps

Novinar je upitao znanstvenika zašto je toliko kreativniji od prosječnih osoba. Odgovorio je da je, u drugoj godini života pokušavao dohvatiti plastičnu bocu mlijeka iz hladnjaka, ali boca mu je ispala iz ruku i mlijeko se prolilo po podu.

Iz toga je shvatio da se ne treba bojati grešaka. Naprotiv, greške su samo dobra prilika za saznavanje nečega novog. To je i srž znanstvenih eksperimenata. Čak i ako eksperiment ne uspije, uvijek se može naučiti nešto vrijedno.

Zanimljivosti

U Starom zavjetu samoubojstvo se nije smatralo konačnim raskidom s Bogom.

Humor

Zar ne želite da odslužim Misu za Vašeg pokojnog muža? – upita župnik udovicu nakon pokopa. – Mislim da mu nije potrebna. Ako je u nebu ne treba mu, a ako je u paklu ne može mu pomoći. – A ako je u čistilištu onda mu je dobro jer se već kod kuće navikao. – dometnu župnik.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)