Bojiš li se današnjice? Novo!

0 preuzimanja

“Bojiš li se današnjice?”

“Ne, ne baš previše”, rekla sam. “Danas ću nekako prebroditi s tvojom pomoći.”

“Onda prepusti sutrašnjicu meni.”

Pomislila sam na Isusove riječi: “Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za sebe. Dosta je svakom danu zla njegova.” Činilo se kao da mi Isus kaže kako ne bih trebala prebacivati sutrašnju brigu na današnji dan.

Gledanje u budućnost uvijek mi je donosilo strah.

“Da, Gospodine, znam da sve sutrašnjice pripadaju tebi”, rekla sam. “Želim naučiti živjeti danas za danas.”

To mi je bilo teško zato što sam vizionar. Još dok sam bila dijete, imala sam planove i snove za budućnost. No sada sam shvatila da, ako se ne želim mučiti budućnošću, moram naučiti živjeti u sadašnjosti. Iskoristiti ovaj dan za Božju slavu!

E. Mittelstaedt - U mojim cipelama

Pregleda: 740 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mladost svijetu a starost Bogu
Mladost svijetu a starost Bogu

ZAR ĆEMO MLADOST DATI SVIJETU A STAROST BOGU

svecenik_kolarKad sam bio osnovnoškolac, ministrant, jednom mi je poslije Službe Božje u sakristiji bio prišao o. Krsto i upitao me bih li možda želio poći u sjemenište. Ja sam kazao otprilike da sam nakanio poći u vanjsku gimnaziju, a tek poslije bih eventualno vidio, a na što je o. Krsto promrmljao: "Zar ćemo mladost dati svijetu, a starost Bogu?"

Čudno je zašto se toga sjećam. U tom se razgovoru nisam bio osjetio krivim, a niti mi je u tom trenutku ova misao imala neku mudrost. Čak mi se činila i glupom.

No, kako je vrijeme mladosti prošlo i kako sam sada ostarjeli profesor koji se tek u posljednje vrijeme osjeća zauzetijim katoličkim laikom, to mi sve više počinje smetati propušteno vrijeme i sve glasnije i glasnije i glasnije čujem tu davno rečenu rečenicu: "Zar ćemo mladost dati svijetu, a starost Bogu?"

(mr. Dario Miletić)

Poniznost - kratka priča
Poniznost - kratka priča
Dođe učenik rabiju i pita:molitva_zid_placa_clipart - Nekoć su ljudi gledali Boga licem u lice. Zašto danas nije tako? Rabi odgovori: - Jer se više nitko ne želi tako duboko sagnuti.

Židovska legenda

Zanimljivosti

Najveća zajednica ortodoksnih Židova u Europi živi u Antwerpenu u Belgiji. Vrlo su uspješni u trgovanju dijamantima.

Humor

– Stariji svećenik novom kapelanu: kod mene nema tv, glazbe, dovođenja gostiju…, jer ne podnosim nikakvu buku. – Dobro, a smijem li barem koristiti kompjuter? – Što je to? – Pa to se koristi umjesto pisaće mašine, a ne lupa dok se tipka. – To onda može!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)