Mesija je zakasnio - priča Novo!

0 preuzimanja

Priča kaže kako je jednoj revnoj židovskoj zajednici stigla obavijest da će u pashalnoj noći svečane subote doći Mesija i da će upravo iz njihove zajednice započeti svoje poslanje. U subotnju večer okupili su se svi članovi zajednice. Žene su pripravile večeru prema zakonskim propisima, a muškarci su se dogovorili oko pjesama, glazbe i plesova. Bili su uvjereni da će te noći Mesija napokon doći.

Slavlje je otpočelo… Ponoć: svaki čas se mogao pojaviti! Jedan sat po ponoći: samo što nije stigao! Dva sata: srca su jako kucala. Tri sata: počeo se javljati umor. Četiri sata: neki su počeli sumnjati. Pet sati: neki su zadrijemali, a ostali su zijevali boreći se sa snom. Mesija nije još došao.

Podne: Mesija je konačno pokucao na vrata! Na vratima se uljudno ispričao: 'Oprostite, ali naišao sam na dijete koje je plakalo pa sam ostao da ga utješim.' Mesija neće doći sve dok djeca plaču.

(Bruno Ferrero)

Pregleda: 1651 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 27. 04. 2020.

Slični dokumenti

Možda vas je htio usrećiti
Možda vas je htio usrećiti

Dva muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od njih je svaki dan mogao sjediti u krevetu zbog izdvajanja vode iz pluća. Krevet mu je stajao uz jedini prozor u sobi. Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima.

Kuća od zlata - priča o životu
Kuća od zlata - priča o životu

Za vrijeme zlatne groznice neki čovjek prodao svu svoju imovinu, kupio opremu za kopanje zlata i osigurao dovoljno hrane. Otišao je u planine zajedno s drugim kopačima i krenuo u potragu za zlatom.

Zanimljivosti

Indijski sadui i babe mogu legalno konzumirati marihuanu i hašiš, a za vrijeme festivala Kumba Mela droga je dozvoljena svima. Jedan sadu podijeli sa vjernicima koji dolaze kod njega po blagoslov oko pola kilograma trave.

Humor

Vjeroučitelj: “Kako glasi jedanaesta Božja zapovijed?” Vjeroučenik: “Ne pravi budalu od bližnjega svoga!”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)