Svjetlo s nebeskih visina Novo!

0 preuzimanja

Svjetlo s nebeskih visina obasjalo je Zemlju, taj mali kutak svemira. Bila je noć. Nadvila se tama nad Betlehemom. Zapravo, tama je bila po svojoj Zemlji. Ne tama koja se spušta kad zađe sunce, već tama tama duha koja se spustila na horizonte čovječanstva. I ne zna se što je gore:biti mrtav ili živjeti u tami! Kad gle: "Narod koji je u tmini hodio, svjetlost vidje veliku. Onima što mrkli kraj smrti obitavahu, svjetlost jaka osvanu." Noć je postala dan. Nebo i Zemlja stopili se u jedno. Anđeli su pjevali o čovjeku i Bogu. O čovjeku koji je bogom htio postati i Bogu koji je postao Čovjek. Bog koji je sišao s nebeskih visina i podigao palu ljudsku narav i vratio joj sjaj i ljepotu. Zato su anđeli pjevali one noći: "Slava Bogu na visinama a na Zemlji mir čovjeku, Božjem miljeniku." Budi i ti što je Bog za tebe postao. Budi čovjek.

(Josip Kuzel)

Pregleda: 1708 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Zar postoji veći broj od 100 - o postavljenim ciljevima
Zar postoji veći broj od 100 - o postavljenim ciljevima

Došavši u nepoznati grad, neki je čovjek pokušavao prodati skupocjeni sag. - Tko će mi dati 100 zlatnika za ovaj krasan sag? - uzvikivao je prolazeći kroz grad.

Misli Ivana Bosca
Misli Ivana Bosca
don_Bosco_umjetnicki_prikazČinite brzo dobra djela, jer može vam uzmanjkati vremena. Bogatstva, časti, užitci, što će mi to značiti na času smrti. Nastoj da te vole umjesto da te se boje. Loše navike mogu se nadvladati jakom voljom. Oni koji nemaju morala, gube dušu pred Bogom, a čast pred svijetom. Tko ima mirnu savjest ima sve. Podnesi sve ako si u prilici da spriječiš grijeh. Neka te uvijek vodi razum, a ne strasti. Tražite duše, a ne novac, časti i priznanja. Mudrost je umijeće dobrog upravljanja vlastitom voljom. Pohvale drugih ne služe ničemu osim da nas učine ambicioznima i oholima. Čini dobro u skrovitosti. Ljubičica je skrivena, ali je odaje miris. Prema onima nad kojima imamo vlast ponašajmo se kao da su naša djeca. Nastojimo im služiti poput Isusa. Treba raditi kao da nećemo nikad umrijeti i živjeti kao da nam je umrjeti svakog dana. Drugima praštaj sve, sebi ništa. Jao onome tko radi zato da ga svijet hvali. Svijet je loš platac i plaća uvijek nezahvalnošću. Knjige trebaju biti prilagođene inteligenciji onih kojima se govori, kao što hrana treba biti prilagođena organizmu pojedinca. U govoru i ophođenju budite blagi sa svima, a napose s onima koji su vas nekada uvrijedili ili vas sada gledaju prijekim okom. Dobro jednoga neka bude dobro sviju, zlo jednoga neka se udalji kao da je zlo sviju. Čovjek ima tri neprijatelja: smrt - koja ga iznenadi, vrijeme - koje mu bježi, đavla -misli misli koji ga drži na uzici.

preuzeto sa citati.hr

Zanimljivosti

U Grad Rim s Vatikanom godišnje hodočasti oko 8 milijuna vjernika, Lourdes 6 milijuna, Jasnu Goru 4 do 5 milijuna, Fatimu 4 milijuna, Guadelupe 2 milijuna. U Mariju Bistricu pristigne oko pola milijuna hodočasnika.

Humor

Izgledate potišteno, velečasni. – zabrinuto će neki župljanin svom župniku. – Kako ne bi bio, sutra imam vizitaciju. – Što je vizitacija? – Posjet. Ali ne bilo kakav. Kako da vam objasnim? Posjet je kad Vam punac dođe u kuću, a vizitacija kad dođe punica.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)