Kršćanin je pošten ali ne bez ljubavi Novo!

0 preuzimanja

krscani-crkva-ilustracija Pošten, ali ne bez ljubavi. Osjećajan, ali ne razdražljiv. Revan, ali ne zajedljiv. Otvoren, ali ne neoprezan. Vjeran, ali ne krut. Osvjedočen, ali ne fanatičan. Prijazan, ali ne glup. Nenasilan, ali ne bespomoćan. Dosljedan, ali ne bezobziran. Prodoran, ali ne preuzetan. Duhovit, ali ne rakalašen. Jednostavan, ali ne plitak. Sav u Bogu, ali ne izvan svijeta.  

Horizonte

Pregleda: 2049 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Sveti Nikola zaštitnik?
Sveti Nikola zaštitnik?

Sveti Nikola zaštitnik?

sveti_nikola_biskupSveti Nikola, biskup iz Myre, poznatiji kao Nikola iz Barija svetac je katoličke i pravoslavne crkve, a zaštitnik je: djece, djevica, dječaka-zborskih pjevača, učenika i učitelja, hodočasnika i putnika, moreplovaca, ribara i trgovaca ribom, seljaka i mesara, pekara i mlinara, trgovaca žitom i sjemenjem, trgovaca, bačvara, pivara i pekača rakije, gostioničara i trgovaca vinom, tkalaca, izrađivača traka i proizvođača dugmadi, trgovaca čipkom i suknom, radnika u kamenolomu i klesara, ljekara, svjećara, trgovaca mješovitom robom, proizvođača i trgovaca parfema, odvjetnika, bilježnika, sudaca i zatvorenika, vatrogasaca; zaštitnik sretne ženidbe; pomoćnik u opasnosti od vode i u nevolji na moru, protiv krađe i za pronalaženje ukradenih stvari, pomoćnik kod nepravednih sudskih presuda, zaštinik mnogih gradova i cijele Rusije, pomoćnik u nevolji.

izvor: http://www.studentnet.hr

Izabrani
Izabrani

Dječak koji je živio sa svojim roditeljima dobio je "brata". Kako njegovi roditelji više nisu mogli imati djece odlučili su otići u dom za napuštenu djecu i usvojiti jedno dijete čime bi i sebi i njemu uljepšali život.

Zanimljivosti

Jedan talenat teži oko 30 kg, a u novozavjetno vrijeme je postojao i dvostruki talenat koji je težio oko 60 kilograma.

Humor

Na sprovodu dvojica poznanika komentiraju o pokojniku: – Duhan, alkohol i žena su ga došli glave? – Kako, pa bio je svećenik? – Pregazio ga je kamion tvornice duhana koji je vozila pijana žena.

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)