Čaša vode - priča o rješavanju napetosti Novo!

0 preuzimanja

Jedan predavač govorio je o napetosti.

Podigao je čašu punu vode i upitao slušatelje: “Što mislite koliko je teška ova čaša?”

Odgovori su bili: između 20 i 500 grama.

Predavač je na to komentirao: “Nije važna stvarna težina čaše s vodom. Nego vrijeme u kojem je popijemo”.

Popijemo li je za minutu bit će sve u redu.

A što je duže nosimo, njezina težina se povećava.

Tako je i s našim problemima. Ako ih stalno nosimo, prije ili kasnije nećemo moći dalje, jer će nam teret postati pretežak.

Potrebno je isprazniti čašu i odmoriti se, prije nego li je ponovno napunimo.

Potrebno je, bar povremeno, ostaviti sa strane ono što nas opterećuje.

Zato, probleme s posla ostavi u nekom kutu prije nego što se vratiš kući.

Ne nosi ih stalno sa sobom. Možeš ih i sutra pokupiti.

Odmaraj se, relaksiraj, pomoli se, opusti se, makar i samo nekoliko minuta jer svakom je danu dosta brige njegove.

Nepoznat autor

Pregleda: 891 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Priča o jaguaru ili priča o suosjećanju i prevari
Priča o jaguaru ili priča o suosjećanju i prevari
lav-pixaby-freeJednom davno, stari lav, koji više nije mogao loviti, pozvao je ostale životinje i rekao im da će umrijeti od gladi i zamolio ih da love u njegovu korist. Sve su se životinje složile, osim jaguara, koji nije prihvatio lavovu zamolbu, jer bi on u tom slučaju imao hrane napretek bez imalo truda. Unatoč tomu što su ga hranili, stari je lav bio sve slabiji. Na kraju je uginuo.
Isti jaguar koji nije htio pomoći lavu prošao je pokraj mjesta gdje je živio stari lav i vidio ga kako leži mrtav. Reče u sebi: „Ako obučem kožu starog lava, ostale životinje neće me prepoznati, mislit će da je to stari lav i imat ću hrane napretek bez imalo muke.“ Odlučio je skinuti kožu sa lava i navući ju na sebe. Ostale životinje su doista nastavile i dalje donositi ulovljeni plijen, ne znajući da se u koži starog lava krije jaguar. Nakon nekoliko dana skupina jaguara je prolazila pokraj svojeg srodnika obučena u lavlju kožu. Brzo su shvatili da se ne radi o lavu nego o jaguaru u lavljoj koži. Nasrnuli su na njega i ubili ga zbog lijenosti i pretvaranja.
Mesija je zakasnio - priča
Mesija je zakasnio - priča

Priča kaže kako je jednoj revnoj židovskoj zajednici stigla obavijest da će u pashalnoj noći svečane subote doći Mesija i da će upravo iz njihove zajednice započeti svoje poslanje. U subotnju večer okupili su se svi članovi zajednice. Žene su pripravile večeru prema zakonskim propisima, a muškarci su se dogovorili oko pjesama, glazbe i plesova. Bili su uvjereni da će te noći Mesija napokon doći.

Slavlje je otpočelo… Ponoć: svaki čas se mogao pojaviti! Jedan sat po ponoći: samo što nije stigao! Dva sata: srca su jako kucala. Tri sata: počeo se javljati umor. Četiri sata: neki su počeli sumnjati. Pet sati: neki su zadrijemali, a ostali su zijevali boreći se sa snom. Mesija nije još došao.

Podne: Mesija je konačno pokucao na vrata! Na vratima se uljudno ispričao: 'Oprostite, ali naišao sam na dijete koje je plakalo pa sam ostao da ga utješim.' Mesija neće doći sve dok djeca plaču.

(Bruno Ferrero)

Zanimljivosti

Obnovu katedrale sv. Patrika u Dublinu u prošlom stoljeću je financirala tvrtka Guinness – najveći izvoznik piva na svijetu.

Humor

– Kad su jednog čovjeka udarili, on okrenuo i drugi obraz. Udariše ga i po drugom a on nato zasukao rukave govoreći: “U Bibliji ne piše što mi je nakon drugoga udarca činiti!”

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)