Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom Novo!

0 preuzimanja

djecak-kolac-ilustracijaJedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače." "Budi tako dobra pa ga dovedi za tri dana.", odgovori Gandhi. Nakon tri dana dođe žena, a Gandhi reče dječaku: "Nemoj više jesti kolače!" Žena upita: "Zašto smo morali čekati tri dana da bi mu to rekao?" Mahatma odgovori: "Zato što sam prije tri dana i ja jeo kolače."   Kad bi svi koji zapovijedaju, propovijedaju, preporučuju, viču i potiču odlučili činiti ono što traže da drugi čine, ovaj bi svijet bio raj na zemlji.

Pregleda: 2215 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Trgovanje školom - priča o odgoju
Trgovanje školom - priča o odgoju

Trgovac je htio na brzinu školovati sina. Gledao je školski program i zaključio kako je preopširan.

Zanimljivosti

Časopis Association for Psychological Science objavio je 2010. rezultate psiholoških istraživanja koji pokazuju da smo prema ljudima koji su ljubomorni na nas ljubazniji i to prema onima koji su ljubomorni tzv. zlonamjernom zavišću više nego prema onima koji su benigno ljubomorni. Benigne ljubomore je ljubomora u kojoj je izražena motivacija za poboljšanje sebe, a kod zlonamjerne je ljubomore karakteristična želja da se uništi uspješna osoba.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)