Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice Novo!

0 preuzimanja

andjeo-vrag-ilustracijaPostoje samo dva svijeta - stari svijet i evanđeoski svijet; samo dva načina života - stari život i evanđeoski život. Moguće je biti ili stari čovjek ili čovjek Evanđelja. Stari čovjek teži vladanju, evanđeoski čovjek služenju; Stari je čovjek sklon optuživanju, evanđeoski čovjek opravdavanju. Stari je čovjek sitničav, evanđeoski čovjek velikodušan. Stari čovjek uporno pokušava trgovati s Bogom, evanđeoski čovjek živi život kao dar. Stari čovjek je neprestano zabrinut, u evanđeoskom čovjeku živi djetinje povjerenje. Stari je čovjek sputan prošlošću, evanđeoski čovjek je čovjek budućnosti. Stari čovjek živi u duhu ispraznosti, evanđeoski čovjek u duhu blaženstava.

Stjepan Lice  

Pregleda: 1256 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zeleno ili bijelo
Zeleno ili bijelo

Dva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.”

Tata, ne vidim te
Tata, ne vidim te

U kućici na kraju grada življaše jedna mala sretna obitelj, u miru i radosti. Sve dok se jednog dana nad njihov dom nisu nadvili crni oblaci dima. Dok je vatra buktala roditelji i djeca istrčali su vani na otvoreno. Sretni što su živi i zdravi zagrlili su se čvrsto. Namoćni. Gledali su svoju kuću u plamenu i dimu.

obitelj_siluete

U jednom trenutku se zgledaše sa užasom u očima jer je nedostajao najmlađi dječak od četiri godine. U trenutku dok su izlazili, on se uplašio goleme vatre, gušen dimom vratio se natrag i popeo na gornji kat.

Što učiniti? Otac i majka pogledaše se preneraženo, sestre su počele urlati. Ući u oganj je nemoguće. Vatrogasci kasne.

U tom trenutku, gore visoko otvorio se prozor. Na njemu je stajao dječak i izbezumljeno dozivao: "Tata, tata!"

Otac je zavikao što ga je grlo nosilo: "Skoči dolje!" Dječak ispod sebe nije vidio ništa osim vatre i gustog dima, ali je čuo glas i odgovorio preplašeno: "Tata, ja te ne vidim... - "Ja tebe vidim i to je dovoljno. Skači dolje!" Vikao je nesretni čovjek. Dječak skoči i nađe se zdrav u raširenim rukama oca koji ga je uhvatio u letu.

Zanimljivosti

Najveći Kristov kip na svijetu je betonski kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru (30m). Nalazi se na planini Corcovado s pogledom na gradsku luku. Svojim raširenim rukama Krist blagoslivlje grad.

Humor

Pastoru umrla žena i on se nije osjećao sposobnim održati službu. Biskupu je poslao telegram: JUČER MI JE UMRLA ŽENA! MOLIM POŠALJITE ZAMJENU ZA IDUĆU NEDJELJU.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)