Darivanje Novo!

0 preuzimanja

kolac_ilustracijaUlicom je prolazila majka s djetetom. Dječak je u ruci držao kolač. Došli su do prosjakinje pored koje je sjedio prljavi dječak u prevelikoj odjeći. Dječak s kolačem pogleda majku i ona je u njegovom pogledu pročitala da onom drugom želi dati svoj kolač. Kimnuvši glavom, dopustila mu je to. Dječačić pruži kolač svom vršnjaku i nastavi cupkati za svojom mamom.

Neki je prolaznik promatrajući događaj sarkastično dobacio ženi: „Sad ćete mu kupiti još veći kolač, zar ne?“ „Ne“, odgovori ona mirno. „Zašto ne?“ „Zato što se onaj koji daruje odriče.“

Pregleda: 801 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zemljovidi i zmajevi - priča
Zemljovidi i zmajevi - priča

Prije više stoljeća autori zemljopisnih karata crtali su različite pokrajine na pergamene.

Na rub svitka nacrtali bi zmaja.

Lako je voljeti ljude koji su daleko
Lako je voljeti ljude koji su daleko

Lako je voljeti ljude koji su daleko, no nije uvijek tako lako voljeti one koji žive s nama ili blizu nas. Ne slažem se da sve što činimo trebamo činiti u velikom stilu.

Zanimljivosti

Obnovu katedrale sv. Patrika u Dublinu u prošlom stoljeću je financirala tvrtka Guinness – najveći izvoznik piva na svijetu.

Humor

– Kad su jednog čovjeka udarili, on okrenuo i drugi obraz. Udariše ga i po drugom a on nato zasukao rukave govoreći: “U Bibliji ne piše što mi je nakon drugoga udarca činiti!”

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)