Pustinjak i stranac - priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

sunce_animacija1Jednom, o zalasku sunca, smjestiše se pustinjak i stranac uz rub neke oaze. Pustinjak klekne i počne moliti. - Kaži mi, što to sada radiš? - Ta vidiš! Molim. - A komu se moliš? - Bogu. - Jesi li ga vidio? - Nisam. - Možeš li ga opipati? - Ne! - A jesi li ga ikada čuo? - Ne, nikada! - Kako si ti smiješan! Svoga Boga nisi nikada niti vidio niti čuo, niti ga opipao, a ipak vjeruješ u njega i moliš mu se! Nakon kratkog pozdrava obojica odu spavati. Drugoga dana, uprvo prije izlaska sunca, stranac probudi pustinjaka: pustinjak-ilustracija-clipart- Hej, probudi se! - Što se dogodilo? - Netko je prošao kroz naš logor. Lopov ili... - Polako prijatelju. Jesi li koga vidio? - Ne, ali... - Jesi li ga dohvatio? - Ne, nisam, ali... - Nisi ga niti vidio niti čuo, a niti si ga dohvatio, a ja trebam vjerovati u nekoga! - Ali pogledaj tragove kopita njegova konja. Sinoć ih nije bilo. U taj čas ukaza se velika crvena kugla, tako sjajna te se u nju nije moglo gledati: izlazilo je sunce. Pijesak je svjetlucao kao da su po tlu prosuti sami dragulji. Pustinjak se smiješio. Da, trag! Vidiš li sunce, drveće, travu? I to je trag, trag Božji! Tada pustinjak s osmjehom na usnama počne ponovno moliti.

Pregleda: 2863 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Pas koji hoda po vodi
Pas koji hoda po vodi

Pošao lovac sa svojim novim psom u pokusni lov. Loveći, pogodio je patku koja je pala u jezero. Pas je odšetao po vodi, zgrabio patku i donio je svom gospodaru.

Spot za prodaju mira
Spot za prodaju mira
mir-ilustracijaOvo je tekst spota koji je nedavno prikazan u kinu. Na bijelom ekranu je pisalo: U ovom spotu nema zgodnih djevojaka u kostimima, nema psića, nema slatke dječice, nema novorođenčadi. U ovom spotu nema zaljubljenih nema poljubaca, nema obitelji koja doručkuje. U ovom spotu nema specijalnih efekata, niti poznatih osoba niti pak manekenki. Zato što ovaj spot nudi na prodaju jedan proizvod za koga nikoga ne treba uvjeravati da ga kupi. To je proizvod koji želiš imati i koji si vjerojatno već kupio a danas ga više ni nema u prodaji. To je proizvod koji nema svoju marku, nema slogan, niti promociju. Bilo bi lijepo da se ovaj spot prikaže u cijelom svijetu jer proizvod koji želi prodati je M I R! A budući da ga ljudi kojima je potreban ne mogu kupiti učini ovako: uzmi malo mira kojega još imaš u svojoj kući, i koristi ga na ulici, u prometu... koristi ga dok čekaš u redu u pošti, na radnom mjestu, na stadionu... Mir je zanimljiv proizvod! Što se više koristi više ga ima. I budu li ga svi koristili doći će dan u kojem neće trebati raditi spot za kupnju mira. Prodaj MIR kad god možeš. autor nepoznat

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)