Promijeniti svijet Novo!

0 preuzimanja

prorok_ilustracijaJednom u jedan grad došao je prorok i počeo vikati na najvećem gradskom trgu kako je potrebna promjena u životnom hodu grada. Prorok je vikao i vikao i poprilično mnoštvo je dolazilo čuti ga, iako više iz radoznalosti nego li zbog istinskoga zanimanja.

I prorok je svaki dan stavljao svoju dušu u svoje riječi i u svoj nastup, tražeći promjenu navika i običaja.

Ali, kako su prolazili dani, tako je bilo sve manje onih radoznalih koji su ga okruživali. Na kraju ni jedna osoba nije se činila spremnom na promjene. Ali prorok nije posustajao i nastavio je vikati. Sve dok se više nitko nije zaustavljao poslušati njegove riječi. Ali i dalje je prorok nastavio vikati u samoći na velikom trgu. Prolazili su dani. Prorok je i dalje vikao. I nitko ga nije slušao.

Ipak, jednog dana netko mu se je približio i upitao ga:

Zašto i dalje vičeš? Zar ne vidiš da nitko nije spreman promijeniti se?

I dalje vičem – odgovorio je prorok, - jer ako zašutim, oni će promijeniti mene!

nepoznati autor

Pregleda: 2138 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Nikad ne odustaj
Nikad ne odustaj

Postoji priča o čovjeku koji je tisuću puta udario ogromnu stijenu velikim čekićem i ona se nije slomila niti nakon tog tisućitog udarca. Htio je odustati. Ali tko zna zašto, odlučio je udariti još samo jednom, posljednji put prije nego pođe kući

Nedosljednost
Nedosljednost
Dobri-pastir-ilustracijaKažemo da je UČITELJ, a ne postavljamo Mu pitanja! Kažemo da je SVJETLO, a toliko Ga puta previdimo! Kažemo da je ISTINA, a ne vjerujemo MU! Kažemo da je PUT, a idemo stranputicom! Kažemo da je ŽIVOT, a ne čeznemo za Njim! Kažemo da je MUDROST, a ne slijedimo GA! Kažemo da je LJEPOTA, a ne ljubimo Ga! Kažemo da je BOGAT a ne molimo Ga! Kažemo da je DOBROTA, a ne uzdamo se u Njega! Kažemo da je UZVIŠEN, a ne služimo Mu! Kažemo da je SVEMOGUĆ, a ne častimo Ga! Kažemo da je PRAVEDAN, a ne strahujemo od Njega! autor nepoznat

Zanimljivosti

Prva slova riječi FAMILY znače Father and mother I love You.

Humor

U nekom svetilištu mladi čovjek poče trčati vičući: Sada mogu hodati! Časna sestra upita: Je li se dogodilo čudo? – Neee, netko mi je ukrao bicikl!”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)